|

AB’den bir ikiyüzlülük daha

AB Komisyonu Sözcüsü Maja Kocijancic, basın mensubunun kaçak HDP'li vekillerin AP binasında elini kolunu sallayarak dolaştığı görüntülere ilişkin soruya verdiği cevapla büyük bir ikiyüzlülük örneği gösterdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 22:40 - 16/11/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Kocijancic, AB'nin kaçak HDP'lilere ev sahipliği yapmasını “AB-Türkiye ilişkileri ile ülkedeki istikrarlı siyasi iklime yardımcı ve faydalı” şeklinde değerlendirdi. PKK'nın terör örgütü olarak tanınmasına rağmen, Avrupa'daki faaliyetlerine ilişkin soruda ise saçmaladı.



YARDIMCI VE FAYDALIYMIŞ!


AB Komisyonu Sözcüsü Maja Kocijancic, Hahn'ın yürütülen terör soruşturmalarında ifade vermeye gitmediği için hakkında gözaltı kararı alınan ve terör örgütü PKK'ya silah taşıdığına dair görüntüleri ortaya çıkan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve terör faaliyetleri sebebiyle kırmızı bültenle aranan HDP'nin Avrupa Temsilcisi Eyüp Doru ile görüşmesine ilişkin “AB Komisyonu, Türkiye'deki demokratik yollarla seçilmiş tüm siyasi güçlerle görüşüyor. Bu, AB-Türkiye ilişkileri ile ülkedeki istikrarlı siyasi iklime yardımcı ve faydalı” açıklaması yaptı. AB Sözcüsü, “AB, PKK'yı terör örgütleri listesine ekledi ve bu kararı 28 üyenin oybirliğiyle aldı. Şiddeti ve PKK'nın saldırılarını düzenli olarak kınıyoruz. Bunu da bizim çok sayıdaki açıklamamızdan görebilirsiniz.” dedi.


#AB Komisyonu
#Maja Kocijancic
#HDP
7 yıl önce