
Irak'ı işgal eden ve yıllardır Irak'ta asker bulunduran ABD, Türkiye'nin Musul operasyonunda devre dışı kalması için algı oluşturmaya çalışıyor. ABD'li sözcü Dorrian, Irak topraklarındaki kendi askerlerinin bulunmasını göz ardı ederek, "Türk askerinin Irak'ta olması illegal" şeklinde çirkin ifadeler kullandı.
DAEŞ karşıtı uluslararası koalisyonun ABD'li sözcüsü Albay John Dorrian, Irak topraklarında bulunan Türk askerleri hakkında açıklamalarda bulundu.
Dorrian, Türk askerlerinin, Irak hükümetine DAEŞ ile mücadelesinde yardımcı olan ve destek veren uluslararası koalisyon güçlerinin içerisinde olmadığını söyledi.
Dorrian, açıklamasında, "Irak topraklarında bulunan Türk ordusu, Irak hükümeti tarafından verilen resmi izinle gelmemiştir ve illegaldir" iddiasında bulundu.
Dorrian, "Bilindiği üzere uluslararası koalisyon gücü içinde, bazı ülkeler Irak hükümetinin izniyle burada bulunmaktadır. Bu güçler DAEŞ ile mücadelede Irak ordusuna havadan ve karadan destek vermektedir" dedi.









