|

ABD'yi korkutan 'nükleer cehennem'

ABD Savunma Bakanlığı’nın yayımladığı yeni rapora göre; Çin, yüksek menzilli ve nükleer kapasiteli bombardıman uçaklarıyla ABD’ye saldırmaya hazırlandığı iddia edildi. Kongre'ye sunulan raporda, Çin’in üç yıldır ABD ve müttefiklerini vurma kapasitesini artırmasına dikkat çekildi.

Yeni Şafak
15:59 - 17/08/2018 Cuma
Güncelleme: 16:11 - 17/08/2018 Cuma
Çin, Güney Çin Denizi'nde askeri faaliyetler gerçekleştiriyor.
Çin, Güney Çin Denizi'nde askeri faaliyetler gerçekleştiriyor.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Çin'in bombardıman uçakları ile kendi kara suları dışında yaptığı manevraları artırdığı ve bu uçakların, Pasifik'teki ABD ve müttefiklerini "hedef almak üzere eğitilmiş olabileceğini" savundu.

"Businessinsider"ın haberine göre, Pentagon, Çin'in askeri faaliyetleriyle ilgili Kongre'ye sunduğu yıllık raporunda, Çin Halk Kurtuluş Ordusu'nun (PLA) su üstü bombardıman faaliyet alanlarını hızla genişlettiğini, kritik denizcilik alanlarında tecrübe kazandığını ve ABD ile müttefik hedeflerine yönelik vuruşlar için eğitim vermiş olabileceğini belirtti.

Çin bombardıman uçaklarının uçuşunun, "bölgesel devletlere stratejik bir sinyal olarak kullanılabileceğine" dikkat çekilen raporda, Çin'in küresel nüfuzunu artırma çabalarının altı çizildi.

Çin Halk Kurtuluş Ordusu Hava Kuvvetleri'ne (PLAAF) ait altı H-6K bombardıman uçağının geçen yıl, Japonya'nın yaklaşık 50 bin ABD askerinin bulunduğu Okinawa kenti yakınlarındaki Miyako Boğazı üstünde uçtuğuna dikkat çekilen raporda, "PLA, ABD ile müttefik güçlerini ve Guam da dahil olmak üzere Batı Pasifik Okyanusu'ndaki askeri üsleri vurma yeteneğini ortaya koyarak, operasyonlarını ilk ada zincirinin ötesine genişletmeye devam edebilir." değerlendirmesi yapıldı.

Pentagon, Çin'in savunma harcamalarının 2017 yılında 190 milyar doları aştığını tahmin ediyor.


#Çin
#Çin Halk Kurtuluş Ordusu
6 yıl önce
default-profile-img