|

Acil paket

Tunus’ta, Arap Baharı’nın başlangıcı kabul edilen, Yasemin Devrimi’nin 7. yıldönümü coşkuyla kutlanırken, Tunus hükümeti de sosyal yardımları genişleten bir düzenlemeye gitti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/01/2018 Pazartesi
Güncelleme: 00:33 - 15/01/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Hükümet, sosyal yardımlara düzenleme getirdi.
Hükümet, sosyal yardımlara düzenleme getirdi.

Son bir haftadır ülke çapında, “hayat pahalılığı” iddiasıyla düzenlenen gösterilerin ardından Tunus hükümeti harekete geçti. Hükümet, sosyal yardımlara düzenleme getirdi. Buna göre dar gelirli aileler için ayrılan bütçenin 70 milyon Dolar artırılacağı ve durumu olmayan vatandaşlara ücretsiz sağlık hizmeti verileceği duyuruldu. Açıklamayı Sosyal İşler Bakanı Muhammed Trablusi yaptı. Bakan, söz konusu yardımların 250 binden fazla aileyi ilgilendirdiğini söyledi.

Öte yandan Tunus Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi, yabancı medyanın ülkesindeki olayları “abartmasına ve korkunç bir tablo çizmesine” tepki gösterdi. Bazı tarafların, “etkili eleman” zannederek yabancı basına başvurduğunu ancak bunun bir etkisinin olmayacağını belirten Sibsi, “halkı sokağa dökmek ve çalkantı” için propaganda yürütüldüğünü ifade ederek, yabancı medyanın ülkesindeki olayları abartarak korkunç bir tablo çizmesini eleştirdi.

#Tunus
#Arap Baharı
#Yasemin Devrimi
6 yıl önce