|

Adanalılar güneşe ABD'liler kasırgaya ateş ediyor

ABD’nin Florida eyaleti tarihindeki en büyük kasırgalardan birine hazırlanırken, ilginç bir olay gündemde. 2015 yılında aşırı sıcak sebebiyle güneşe ateş eden iki Adanalı vatandaş benzeri onbinlerce ABD'li kasırgaya karşı 'ateş ederek' önlem almayı planlıyor.

Yeni Şafak
10:37 - 10/09/2017 Pazar
Güncelleme: 11:28 - 10/09/2017 Pazar
Diğer
Arşiv
Arşiv
Floridalı 22 yaşındaki bir gencin açtığı 'Irma Kasırgası’na ateş et (
)' adlı etkinliğe onbinlerce kişi katılmayı planlıyor.

Ryan Edwards isimli genç, Facebook’taki etkinliği 'stres ve sıkıntı' nedeniyle açtığını söylese de, azımsanamayacak sayıda Facebook kullanıcısı etkinliği ciddiye almış görünüyor. 22 bini aşkın Facebook kullanıcısı etkinliğe katılacağını, 48 bini de katılmayı düşündüğünü belirtti. Edwards, “Ben bu etkinliği stres ve sıkıntıdan açmıştım ama işler kontrolümden çıktı” dedi.


  • 'Büyük kabadayıya karşı koyma vakti geldi'
  • Edwards’ın etkinlik tarifinde, “Bu büyük kabadayıya karşı koyma vakti geldi. Burası bizim evimiz ve kimse bizi buradan atamaz. Irma Kasırgası’na ateş ederken bu savaşta bana katılın ve onu gördüğünüz yerde vurun. Cehennemde yanacak” yazıyor. Etkinliğe katılacağı belirtilen kullanıcılarının kaçının şaka yaptığı ise haliyle bilinmiyor.
Adanalılar güneşe ateş etmişti

2015 yılı Ağustos ayında Adana'da aşırı sıcaktan bunalıma giren iki kişi, güneşe doğru ateş açarak, "Kardeşlerimizin ve bizim artık dayanacak gücümüz kalmadı. Isını azaltacak azalt. Yeter la yeter. Yaktın kuruttun bizi.” diyerek güneşe ateş açması sonucu, polis iki kişiyi göz altına alınmıştı.

Facebook'tan "ateş etmeyin" uyarısı

2016 yılı Haziran ayında sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından açıklama yayınlayan Seyhan Belediyesi, “Adanamızın meşhur kavurucu sıcakları geldi. Yaniyürükkkkkkk. Vatandaşlarımıza gerekmedikçe saat 11.00-16.00 arasında dışarı çıkmamalarını, kanala girip çimmemelerini ve güneşe ateş etmemelerini önemle rica ederiz" notu ile fotoğraf paylaşılmıştı.

#Irma kasırgası
7 yıl önce