|

Afrika Birliği İtalya'dan özür bekliyor

Afrika Birliği, İtalya Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini’nin Afrikalı göçmenler hakkındaki sözlerine tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, "Afrika Birliği, İtalya Başbakan Yardımcısı’ndan Afrikalı göçmenler hakkındaki aşağılayıcı açıklaması için özür dilemesini ve İtalya’yı diğer Avrupa Birliği üye ülkelerine göçmenler konusunda destek olmasını talep etmektedir" ifadeleri yer aldı.

Yeni Şafak
11:05 - 19/09/2018 Çarşamba
Güncelleme: 11:42 - 19/09/2018 Çarşamba
AA
İtalya Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini
İtalya Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini

Afrika Birliği, İtalya Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini’den Afrikalı göçmenleri "köleye" benzeten sözleri için özür dilemesini istedi.

Birlikten yapılan yazılı açıklamada, Salvini’nin geçen hafta Afrikalı göçmenler için kullandığı kelimelerin dehşet verici olduğu ifade edilerek, lakap takmanın Afrika’nın ve Avrupa’nın karşılaştığı göçmen sorunlarını çözmeyeceği belirtildi.

  • Son iki yüzyıl içerisinde İtalya’da yaşanan göç hareketlerinin modern Avrupa tarihinde önemli bir yer kapladığı hatırlatılan açıklamada, sadece 1861 ve 1976 yılları arasında 26 milyon kişinin İtalya’yı terk ederek farklı Avrupa ülkelerine ya da Amerika kıtasına göç ettiğine dikkat çekildi.

Avrupa’daki mevcut göçmen krizinin Afrika ve Avrupa kıtaları için diyaloğu sadece göçmenlik alanında değil kalkınma alanında da genişletme fırsatı verdiği belirtilen açıklamada, iki kıtanın bu iki alanda ortak çalışması gerektiği kaydedildi. Açıklamada şu ifadeleri yer aldı:

"Yeni kölelere ihtiyacımız yok"

Salvini, geçen hafta Avusturya'da gerçekleşen Avrupa Birliği (AB) Güvenlik ve Göç Toplantısı'nda şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bazı meslektaşlarımızın Avrupa nüfusu yaşlandığı için göçmenlere ihtiyaç olduğu şeklindeki bazı açıklamalarını duydum. Ben tamamen farklı düşünüyorum. Ben birkaç yıl önce olduğu gibi gençlerimizi tekrar çocuk yapmaya teşvik etmek için hükümetteyim. Ekonomik nedenlerle çocuk yapmayan Avrupalıların yerini, genç Afrikalılarla doldurmak için değil. Belki Lüksemburg'da buna ihtiyaç vardır ama İtalya'da bizim genç nesli çocuk yapmaya teşvik etmeye ihtiyacımız var. Artık dünyaya getirmediğimiz çocuklarımızın yerini doldurmak için yeni kölelere ihtiyacımız yok."


#Afrika Birliği
#İtalya
#Köle
6 yıl önce