|

Akli dengesi yerinde değil

ABD'de iki silahla girdiği gece kulübünde 50 kişiyi öldüren saldırganın daha önce bir güvenlik firmasında çalıştığı kaydedildi. Eski eşinin "Akli dengesi yerinde değil" dediği saldırganın babası ise “Yaşananlardan dolayı özür diliyoruz, biz de şok olduk” açıklamasını yaptı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/06/2016 Tuesday
Güncelleme: 23:24 - 13/06/2016 Monday
Yeni Şafak

ABD önceki gün tarihinin 11 Eylül'den sonraki en kanlı saldırısını yaşadı. Saldırının gerçekleştiği gece kulübünde yaşamını yitirenlerin kimlik tespit çalışmalarıysa sürüyor. Şimdiye değin 48 kişinin kimlikleri belirlendi. Saldırıda yaralanan 53 kişi de hastanelerde tedavi altında tutuluyor. Hastane kaynakları yaralılardan bazılarının durumlarının ağır olduğunu belirtiyor. 50 kişinin hayatını kaybettiği saldırı sonrasında NBC televizyonuna konuşan saldırgan Ömer Metin'in (29) babası Mir Metin yaşanan olaydan dolayı özür dileyerek “Ülkedeki bütün vatandaşlar gibi şoke olduk” dedi. Mir Metin, saldırının oğlunun dini inancıyla ilgisinin olmadığını düşündüğünü belirterek “Aldığı kararlardan haberimiz yoktu” ifadelerini kullandı.





SİLAHI YENİ SATIN ALMIŞ


Saldırganın eski eşi Sitora Yusufiy ise Metin'i “Akli dengesi yerinde olmayan birisi” olarak tanımlıyor ve “Evli olduğumuz süre içerisinde Ömer Metin bana sürekli şiddet uyguluyordu. Çamaşır veya bulaşığı bahane edip beni döverdi” ifadelerini kullanıyor. Ömer Metin'le internet üzerinden 8 yıl önce tanıştığını belirten eski eş, onunla evlenmek için Florida'ya taşındığını söyledi. Daha önce uluslararası güvenlik firması G4S'te paralı asker olarak çalıştığı belirlenen Afganistan kökenli ABD vatandaşı Metin'in ateşli silah kullanma ruhsatının da bulunduğu kaydedildi. Orlando Emniyeti, Metin'in tam otomatik AR 15 tipi bir tüfek ve tabancayı saldırıdan sadece birkaç gün önce aldığını açıkladı.





İKİNCİ SALDIRI ENGELLENDİ


Gece kulübü saldırısının ardından güvenlik önlemlerinin artırıldığı LGBTİ topluluğu tarafından düzenlenen geleneksel Onur Yürüyüşü öncesinde yürüyüşe katılmayı planlayan bir kişinin arabasında silahlar ve patlayıcılar ele geçirildi. Santa Monica Polis Şefi Jacqueline Seabrooks, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, yakalanan kişinin Indiana eyaletinden geldiğini ve isminin James Wesley Howell olduğunu belirtti. Santa Monica'da aracı durdurulan Howell'in, polise bir arkadaşıyla buluşmak üzere Hollywood'daki Onur Yürüyüşü'ne gittiğini söylediği, ardından araçta yapılan incelemede çok sayıda silah ve bomba yapımında kullanılan mühimmat ele geçirildiği ifade edildi.


#11 Eylül
#LGBTİ topluluğu
#Ömer Metin
8 years ago