|

Aksa'ya alçak baskın

İsrail polisi, Kubbetu’s Sahra ve Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyerek içerdekilere saldırdı. Filistinli gençlerin kendilerine saldırdığını öne süren işgal güçleri, onlarca kişiyi darp etti.

Haber Merkezi
04:00 - 13/03/2019 Çarşamba
Güncelleme: 04:36 - 13/03/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
İşgalci İsrail güçleri zulümde sınır tanımıyor.
İşgalci İsrail güçleri zulümde sınır tanımıyor.

İMAM VE GÖREVLİLERE SALDIRI


İşgalci İsrail güçleri, dün Kubbetu’s Sahra’ya baskın düzenleyerek Mescid-i Aksa imamlarına, görevlilerine ve o sırada ibadet için mescitte bulunanlara saldırdı. İsrail polisi, Harem-i Şerif’in de tüm kapılarını kapattı. Kudüs İslami Vakıflar İdaresi Sözcüsü Firas Dibs, Kudüs Şeriat Mahkemesi Başkanı ve Kudüs İslami Vakıflar İdaresi Başkadısı Şeyh Vasıf el-Bekri ile Mescid-i Aksa Vakfı Müdürü Şeyh Ömer el-Kisvani’nin de İsrail polisi tarafından darbedildiğini kaydetti.

YAKA PAÇA GÖZALTINA ALDILAR


Öte yandan Kudüs İslami Vakıflar İdaresi tarafından basına dağıtılan fotoğraf ve görüntülerde, çok sayıda İsrail polisinin Harem-i Şerif’in avlularında ve Kubbetu’s Sahra’nın etrafında koşuşturduğu görülüyor. Vakıflar İdaresi, ayrıca 3 Filistinlinin de İsrail polisince yaka paça gözaltına alındığına ilişkin fotoğrafları basın mensuplarıyla paylaştı. Görgü tanıkları ayrıca, İsrail polisinin, Filistinli gençler tarafından havai fişeklerle saldırıldığını ileri sürerek Kubbetu’s Sahra’ya baskın düzenlediğini belirtti.

2 ŞEHİT

İşgal altındaki Batı Şeria’daki Selfit şehrinde Filistinli bir genç İsrail askerleri tarafından şehit edildi. Abdulfettah Şahin isimli 23 yaşındaki Filistinli genç, Filistinliler ile İsrail askerleri arasında çıkan arbedede gerçek mermiyle vurularak şehit düştü. İsrail askerleri dün sabah da El Halil’de bıçaklı saldırı iddiasıyla Filistinli bir genci şehit etmişti.


  • Çavuşoğlu’ndan sert tepki
  • Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail polisinin Mescid-i Aksa’daki saldırılarına sert tepki gösterdi. Antalya’da temaslarını sürdüren Çavuşoğlu, “Artık İsrail’in bu pervasızlığına ‘dur’ demek gerekiyor. Kutsal mekanlarımıza bu kadar pervasızca saldırmalarını biz kabullenemeyiz ve tüm dünyanın buna tepki göstermesi gerekiyor” ifadelerini kullandı. Çavuşoğlu, Türkiye’de ve dünyanın her yerinde farklı dinlere mensup ibadet yerleri olduğunu belirterek, “Biz bu kadar hoşgörü gösterirken artık İsrail’in bu pervasızlığına tüm dünyanın tepki göstermesi gerekiyor. Maalesef bugün Amerika’nın da cesaretlendirmesi sonucu İsrail’in bu konulardaki saldırganlığı artmıştır” dedi. Türkiye’nin kutsal ve milli davaları bırakmayacağının altını çizen Çavuşoğlu, “Bu konularda hiç merak etmeyin Türk dış politikasının, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde her sorunun üstesinden geleceğine yönelik inancınız tam olsun” ifadelerini kullandı.
#İsrail
#Kubbetu’s Sahra
#Mescid-i Aksa
5 yıl önce