|

Aliyev ve Margvelaşvili saldırıyı kınadı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili Paris'te yaşanan terör saldırlarını kınadı. Aliyev ve Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge İvanov mevkidaşı François Hollande'a taziye mektubu gönderdi.

Yeni Şafak
10:17 - 14/11/2015 Cumartesi
Güncelleme: 12:25 - 14/11/2015 Cumartesi
AA

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Fransa'nın başkenti Paris'te meydana gelen terör saldırılarında hayatını kaybedenler için mevkidaşı François Hollande'a taziye mektubu gönderdi.



Aliyev, cumhurbaşkanlığının internet sitesinde yayımlanan mektubunda Paris'teki terör saldırılarında çok sayıda insanın yaşamını yitirmesinden ve yaralanmasından son derece sarsıldığını bildirdi.



İlham Aliyev, mektubunda "Bu zor zamanlarda Fransız halkı ile birlikteyiz. Bu dehşetli hadiseden son derece öfke duyuyoruz ve terörü şiddetle kınıyoruz. Terörün her türlüsüne karşı yapılan mücadeleleri destekliyoruz" ifadesini kullandı.



Gürcistan Cumhurbaşkanı'ndan kınama


Gürcistan, Fransa'nın başkenti Paris'te meydana gelen terör saldırılarını şiddetle kınadı.



Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili, Paris'teki terör saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamada, yaşananların tüm Gürcistan'ı sarstığını vurguladı ve Fransız halkına başsağlığı diledi.



"Bu, tüm medeni dünya ve insanlığa karşı işlenmiş bir suç" ifadesini kullanan Margvelaşvili, Gürcistan'ın terörle mücadelede Fransa hükümetine somut destek verdiğini dile getirdi.



Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden başsağlığı mesajını ileterek bu zor zamanda Fransa halkının yanında olduklarını vurguladı.



Dışişleri Bakanı Giorgi Kvirikaşvili de yazılı açıklamayla terör saldırısını şiddetle kınadı.



Makedonya Cumhurbaşkanı'ndan taziye mektubu


Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge İvanov, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollandea taziye mektubu gönderdi. Pariste meydana gelen barbarlık eylemini büyük bir şokla ve üzüntüyle öğrendiğini ifade eden Gjorge İvanov, terör saldırılarının yalınız Paris halkına değil, Avrupa ve insani değer ve prensiplere karşı yapılan bir eylem olduğunu ifade etti.



Saldırıda ölenler için taziyelerini sunan Cumhurbaşkanı İvanov, tüm uluslararası kamuoyunun işbirliği ve dayanışma içinde demokrasi ve uygarlık değerlerin korunması için terörizmle mücadelede kararlı bir şekilde devam etmesi gerektiğini vurguladı.


Makedonyada yayın yapan TV Kanalları da Pariste meydana gelen terör saldırıların görüntülerini yayınlayarak 150 kişinin öldüğü haberini yayınladılar.



İnternet Haber Siteleri de terör olaylarına yer vererek Fransanın tüm sınır kapılarını kapattığını yazdı. Paris terörü için dünya üzüntüde, Pariste ölenlere dünya ağlıyor başlıkları atılarak, ABD Başkanı Barak Obamanın Paris saldırısının insanlığa yapılan bir saldırı olduğunu yayınladı. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın taziye mesajına değinerek teröre karşı mücadele için uluslararası bir konsensuse çağrı yaptığına da yer verildi.





#Gürcistan
#Azerbaycan
#İlham Aliyev
#Giorgi Margvelaşvili
8 yıl önce