|

Aliyev'den Trump'a tebrik mesajı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, ABD başkanı seçilen Donald Trump'a tebrik mesajı gönderdi.

Yeni Şafak
16:05 - 9/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 13:07 - 9/11/2016 Çarşamba
AA
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlhan Aliyev
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlhan Aliyev

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığının resmi internet sitesinde yayımlanan tebrik mesajında İlham Aliyev, Azerbaycan-ABD ilişkilerinin bundan sonra da gelişeceğini ümit ettiğini belirtti.



İki ülke arasındaki ilişkilerin 25 yıllık tarihi olduğunu hatırlatan Aliyev, siyasi, ekonomik, enerji, güvenlik alanlarında, terörle mücadele ve NATO'nun Afganistan operasyonlarında ABD ile aktif işbirliği yaptıklarını kaydetti.



Azerbaycan'ın uzun yıllardır Ermenistan'ın işgalci politikası nedeniyle muzdarip olduğunu bildiren Aliyev, toprakların yüzde yirmisinin işgal altında, bir milyondan fazla insanın göçmen durumunda olduğunu hatırlattı.



Ülkesinin toprak bütünlüğünün tüm dünya ve uluslararası kurumlar tarafından tanındığını, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) Ermenistan'dan işgale kayıtsız şartsız son vermesini talep eden dört kararnamesi bulunduğunu belirten Aliyev, mesajında şu ifadelere yer verdi:



"Ermenistan bu kararları umursamıyor. BMGK ve diğer uluslararası kuruluşların kararları uygulanmalıdır. Sorun uluslararası hukuk kurallarına uygun, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü çerçevesinde çözülmelidir. ABD'nin, Minsk Grubu eş başkanı ülke olarak sizin yönetiminizde bu sorununun uluslararası hukuk kurallarına uygun ve Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü çerçevesinde adaletli çözümüne katkı yapacağına ümit ediyorum."



#Azerbaycan
#Azerbaycan Cumhurbaşkanı
#İlham Aliyev
#Donald Trump
7 yıl önce