|

Alman partisinden ırkçı seçim pankartı!

Almanya'nın Bavyera eyaletinde 14 Ekim tarihinde yapılacak Eyalet Milletvekili Seçimleri için adaylar çalışmaya başladı. İslam ve göçmen karşıtı AfD partisi ise "başörtüsüz okullar" ve "İslamsız okullar" yazılı pankartlarla seçim propagandası düzenledi.

Haber Merkezi
13:19 - 7/09/2018 Cuma
Güncelleme: 15:20 - 7/09/2018 Cuma
Diğer
Almanya için Alternatif Partisi Başkanı Frauke Petry
Almanya için Alternatif Partisi Başkanı Frauke Petry

Chemnitz’te bir kişinin iki göçmen tarafından bıçaklanarak öldürüldüğü olayın ardından, kentte göçmen karşıtı ve ırkçı grup PEGIDA ile Alman parlamentosunda temsil edilen aşırı sağcı parti AfD’nin destekçileri protesto gösterisi düzenlemişti.

Kentteki aşırı sağcı ve ıkrçı grupların düzenlediği protesto gösterilerine, Almanya’daki son seçimlerde ilk kez parlamentoya girmeyi başaran aşırı sağcı parti AfD’nin 6 bin destekçisi de katılmıştı.

Önümüzdeki ay Bavyera eyaletinde seçim yapılacağı için

İslam ve göçmen karşıtı tutumuyla bilinen Almanya İçin Alternatif Partisi (AfD) seçim için hazırladığı pankartları yayınladı.

Partinin İslam karşıtı sert söylemleri pankartlara da yansıtıldı. "İslamsız okullar", "Başörtüsüz okullar", "İslam Bavyeraya ait değil" yazılı pankartlar partinin resmi sayfasında da yayınlandı.


Eylemlerden sonra oy oranı arttı

Almanya’da geçtiğimiz yıl yapılan genel seçimde yaklaşık yüzde 13 oy alarak parlamentoya ilk kez girmeyi başaran AfD’ye halk desteği Alman RTL’nin yaptırdığı ankete göre Chemnitz’deki olayların ardından yüzde 16’ya yükseldi.

Partinin Thuringia lideri Bjoern Hoecke, Yahudi soykırımı kurbanları için yapılan anıta “Utanç Anıtı” sözleriyle karşı çıkmış, cumartesi günü de kentte yapılan ırkçı protestoyu organize eden kişiler arasında yer almıştı. AfD ırkçı çıkışlarda bulunan Hoecke ile yollarını ayırmadığı için de eleştirilerin odağında yer alıyor.


#Almanya
#AfD
6 yıl önce