|

Almanya'da 1 Kasım gündemi

Almanya'da Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin, 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri ile ilgili bilgiler verdi.

Yeni Şafak
21:52 - 17/09/2015 Perşembe
Güncelleme: 18:53 - 17/09/2015 Perşembe
AA

Köln Başkonsoluğu'nda düzenlenen bilgilendirme toplantısına Muavin Konsolos Hikmet Armağan ve parti temsilcileri katıldı.



Başkonsolos Engin, geçtiğimiz seçimlerle bu seçimler arasında usul ve esaslara yönelik değişiklik olmadığının altını çizerek, yurtdışı seçim bölgelerinde uygulama olarak ise birtakım küçük değişiklikler yapıldığını dile getirdi.



Bu seçimlerde geçtiğimiz seçimlere benzer bir düzenleme yapıldığını, ancak bu konuda bazı farklılıklara da dikkati çeken Engin, “Geçen seçimler bildiğiniz gibi 24 gündü, bu seçimler 18 gün olacak. Aynı şekilde başkonsolosluğumuzda kurulacak çadırlarda vatandaşımıza oy kullandırmayı ön görüyoruz. Bu seçimlerde geçen seçimlerden farklı olarak hafta içi 5, hafta sonu 7 yerine hem hafta içi hem hafta sonu toplam 7 sandıkta vatandaşlarımız oy kullanabilecekler" dedi.



Engin, vatandaşların sadece bağlı olduğu başkonsolosluklarda oy kullanabileceğini anımsatarak şu bilgileri verdi:



“Yani istedikleri bir misyonda oy kullanmaları bu seçimde de mümkün olmayacak. Yine bildiğiniz gibi yurtdışı seçmen kütüğünde kayıtlı olan ve geldikleri vakit ellerinde kendi kimliklerini beyan edebilecekleri, TC kimlik numarası olan pasaport ya da nüfus cüzdanı olan vatandaşlarımız oy kullanabilecekler. Vatandaşlıktan izinle çıkan mavi kart sahibi vatandaşlarımızın oy kullanması doğal olarak mümkün olmayacak. Yurtdışında kayıtlı vatandaşlarımızın gümrüklerde de kurulacak seçim merkezlerindeki sandıklarda oy kullanmaları mümkün olabilecek. 8 Ekim'den seçimlerin yapılacağı 1 Kasım'a kadar 30 noktadaki gümrüklerde oy kullanmak mümkün olacak."



Köln Başkonsolosluğu seçim bölgesinde kayıtlı seçmen sayısının ağustos sonu itibariyle 127 bin 714 olduğunu açıklayan Engin, “Geçtiğimiz seçimlerde Köln bölgesi Almanya'daki 13 bölge arasında gümrüklerle birlikte en fazla katılımın olduğu bölge olmuştu. Bizim ümidimiz bu seçimlerde de vatandaşlarımızın gelip burada ya da gümrüklerde oylarını kullanmaları" şeklinde konuştu.



Başkonsolos Engin daha sonra basına kapalı olarak siyasi parti temsilcileriyle bir toplantı düzenledi.

#seçimler
#KÖLN
#Köln Başkonsolosu Engin
9 yıl önce