|

Almanya'da inek çanı tartışması

İsviçre'deki 'boynuzlu - boynuzsuz inek' tartışmasından sonra Almanya'da da 'çanlı - çansız inek' tartışması başladı. Bavyera'da bir çift inek çanlarından rahatsız oldukları için mahkemeye başvurdu. Mahkeme 'geleneksel sebeplerden ötürü' çiftin başvurusunu reddetti.

Yeni Şafak
11:41 - 4/12/2018 Tuesday
Güncelleme: 12:51 - 4/12/2018 Tuesday
Diğer
Almanya'da inek çanı tartışması
Almanya'da inek çanı tartışması

Almanya'nın Bavyera eyaletinde bir çift ineklerin çan sesinden rahatsız oldukları için mahkemeye başvurdu. München eyalet mahkemesine 'gübre kokusu' ve 'rahatsız edici çan sesi' sebebiyle başvuran çift, meraların kiracılarına yönelik.

İlk başvurusunu 2017 yılında başta tek başına yapan çiftlik sahibine daha sonra eşi de ayrı olarak başvurdu.

'Geceleri sesten uyuyamadığını' ve 'merada zaten çana ihtiyaç olmadığını' söyleyen çift, mahkeme tarafından reddedildi.

Angela Merkel'in kardeş partisinden eyalet kaymakamı Olaf von Löwis (CSU) için dava büyük bir önem taşıyor. 'Tarımın önemiylr alakalı büyük sorunlarımız var.' açıklamasını yapan Löwis, çiftin hayat standartlarının düşmesinin ise kabul edilebilir olmadığını da ekledi.

İsviçre'de halk inekler için referanduma gidecek

İsviçre'de gündem inek ve keçilerin boynuzunun doğal olarak uzamasından yana olan çiftçileri sübvansiyonlarla desteklemek mi desteklememe mi? İsviçre'de halk buna karar vermek için pazar günü referanduma gidecek.

İneklerin boynuzlarıyla daha iyi iletişim kurduklarını düşünen İsviçreli çiftçi, boynuzların hayvanların beden sıcaklıklarını düzenlemeye de yardımcı olduğuna inanıyor ve bunun için devletin çiftçilere yıllık yaklaşık 200 dolar sübvansiyon desteğinde bulunmasını talep ediyor.



#Bavyera
#Almanya
#Holzkirchen
5 years ago