|

Almanya'da Türk vekil mecliste hayat kurtardı

Almanya'da ırkçı söylemleriyle öne çıkan AfD'li bir milletvekili, Meclis'teki komisyonda aniden yere yığıldı. Vekilin imdadına Türk kökenli vekil Serdar Yüksel yetişti. Türk vekil, Almanya'da kahraman ilan edilirken, Irkçı partinin sözcüsü basın açıklamasında Türk vekile bir teşekkür bile etmedi.

Haber Merkezi
09:36 - 2/11/2018 Cuma
Güncelleme: 12:36 - 2/11/2018 Cuma
Diğer
Alman Sosyal Demokrat Parti vekili Serdar Yüksel
Alman Sosyal Demokrat Parti vekili Serdar Yüksel

Olay tüm Alman medyası ve sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Sosyal Demokrat Partili (SPD) milletvekili Serdar Yüksel (45) kendisine yağan teşekkür ve tebrik mesajlarına Facebook hesabından videolu yanıt verdi ve ‘insanlık vazifesi’ dedi.


Serdar Yüksel’in 2010 yılında meclise seçilmeden önce 15 yıl boyunca Gelsenkirchen’de bir hastanede yoğun bakım hastabakıcısı olarak görev aldığı belirtildi. Yüksel, komisyonda yığılıp kalan AfD’li üyeye kalp masajı yaparken, komisyonda görevli, esas mesleği hemşirelik olan Hür Demokrat Partili Susanne Schneider ise suni teneffüste bulundu.

İkili, ambulans gelinceye kadar 12 dakika boyunca kalp masajı ve suni teneffüs uyguladı. Milletvekili Yüksel, hayatını kurtardığı AfD’li üyeye bir an evvel sağlığına kavuşması dileklerinde bulundu.

Teşekkür bile etmediler

AfD'nin grup sözcüsü sadece 'Çalışanımızın durumu çok ciddiydi' açıklaması yaptı. Partiden ise Yüksel'e teşekkür bile gelmedi. Avrupalı Türkler, "İstemediğiniz göçmenler ülkenizin kalkınmasında hayati rol oynadı. Yeri gelince hayatınızı da kurtarır" yorumu yaptı.


#AfD
#Almanya
#Serdar Yüksel
5 yıl önce