|

Almanya’da üç günde iki camiye saldırı

Almanya’da camilere üç günde iki saldırı gerçekleşti. 9 Mart’ta Milli Görüş’e bağlı Akşemseddin Camii’ne molotof kokteyli atılmasının ardından dün DİTİB’e bağlı Koca Sinan Camii kundaklandı. AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, “Her gece Almanya’da camiler kundaklanıyor. Failler muhtemelen Nazi veya PKK/PYD” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/03/2018 Pazartesi
Güncelleme: 22:56 - 12/03/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Kundaklamayı duyan çok sayıda kişi caminin önüne toplandı. Vatandaşlar, Berlin Eyaleti İçişleri Bakanı Andreas Geisel’den Alman polisinin artık PKK’lılara karşı harekete geçmesi istedi.
Kundaklamayı duyan çok sayıda kişi caminin önüne toplandı. Vatandaşlar, Berlin Eyaleti İçişleri Bakanı Andreas Geisel’den Alman polisinin artık PKK’lılara karşı harekete geçmesi istedi.

Almanya’da İslam’a yönelik saldırılar arttı. Camilere 3 gün içinde ikinci saldırı gerçekleşti. DİTİB’e bağlı Koca Sinan Camii kundaklandı. Berlin Başkonsolosu Çelik, saldırıda PKK şüphesi olduğunu vurguladı. AK Parti İstanbul Milletvekili Yeneroğlu da “Bu gibi alçak saldırılar Müslümanları yıldıramayacak” dedi.

Irkçı saldırıların beşiği Almanya’da İslam düşmanlığı had safhaya ulaştı. Müslümanlar, her yeni güne yeni bir saldırı haberiyle uyanıyor. 9 Mart’ta Baden Württember eyaletindeki Lauffen kentinde bulunan İslam Toplumu Milli Görüş teşkilatına bağlı Akşemsettin Camii’ne molotof kokteyli atılmış, saldırıyı PKK üstlenmişti. Son 3 gün içinde camilere yönelik ikinci saldırı gerçekleşti.

CAMİ KULLANILAMAZ HALDE

Dün de başkent Berlin’de, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Koca Sinan Camii kundaklandı. İtfaiyenin müdahalesiyle yangın söndürüldü, cami büyük oranda kullanılamaz hale geldi. Reinickendorf ilçesinde bulunan caminin din görevlisi Bayram Türk, “İki kişi, camiye saldıranları görmüş. Yüzleri kapalı üç kişi, yanıcı maddeyi atıp kaçmışlar” dedi.


SALDIRIDA PKK ŞÜPHESİ VAR

Berlin polisi saldırıya ilişkin soruşturma başlattı. Türkiye’nin Berlin Başkonsolosu Mustafa Çelik de kundaklanan camide incelemelerde bulundu. Çelik, “Son dönemde yaşadığımız olaylarda daha ziyade PKK’nın böyle bir faaliyeti olduğunu görebiliyoruz” dedi. PKK’lıların internet üzerinden bu haftadan itibaren Almanya genelinde saldırılar yapacağını duyurduğunu belirten Çelik, Türk vatandaşlarını da provokasyonlara gelmemeleri yönünde uyardı.



BUNUN BİR BEDELİ OLMALI

Almanya’da yaşayan vatandaşların artan cami saldırılarından endişe duyduğunun hatırlatılması üzerine Başkonsolos Çelik şunları söyledi: “Bunu yapan kişilerin yakalanması çok önemli. Bu bir ibadethane. İbadethane yakmanın bir bedeli olması lazım. Alman dostlarımızın bunu ciddi şekilde takip edeceğini umuyoruz. Bunun terör faaliyeti olduğunu herkesin açıkça konuşması lazım.”

  • Her gece bir cami yakılıyor
  • AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu da saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: “Artık adeta her gece Almanya’da camiler kundaklanıyor ve kamuoyu sessiz. Failler kuvvetle muhtemel Nazi veya PKK/PYD bozuntuları. Cemaatimize geçmiş olsun. Bu gibi alçakça saldırılar Müslümanları yıldıramayacak.”




#PKK/PYD
#Mustafa Yeneroğlu
#​AK Parti
6 yıl önce