Almanya’da yangın durdurulamıyor: Tamamen söndürülmesi haftalar sürebilir

19:33, 26/07/2022, SalıG: Güncelleme: 20:19, 26/07/2022, Salı
AA
Almanya’da yangın durdurulamıyor: Tamamen söndürülmesi haftalar sürebilir
Arşiv.

Almanya’da Brangenburg eyaletindeki Elbe-Elster ve Saksonya bölgesinde Çekya sınırındaki Saechsische-Schweiz-Osterzgebirge bölgelerinde 24 Temmuz'da çıkan orman yangınlarına helikopterlerle müdahale ediliyor.

Alman Haber Ajansı DPA'nın haberinde, iki bölgedeki orman yangınlarında durumun kritik olduğu ve yangınların henüz kontrol altına alınamadığı aktarıldı.

Elbe-Elster Bölgesinde 850 hektarlık alanda çıkan yangının devam ettiği belirtilen haberde, 350 itfaiye erinin yanında Alman ordusuna ait 2 helikopterle yangına havadan müdahale edildiği, 3 helikopterin daha çalışmalara katılacağı ifade edildi.

Haberde, 3 köyden dün yaklaşık 300 kişi tahliye edilerek Falkenberg kentine götürüldüğü bildirildi.

Brandenburg Eyaleti İçişleri Bakanı Michael Stübgen, yangın çıkan alanın bir kısmında mühimmat ve patlayıcının bulunabileceğinden dolayı itfaiye erlerinin buraya giremediğini ve alana havadan müdahale edilmesi gerektiğini söyledi.

'Söndürülmesi haftalar sürebilir'

  • Yangında patlamalar meydana geldikten sonra burada mühimmat ve patlayıcı olduğunun tespit edildiğini aktaran Stübgen, bölgede yangının tamamen söndürülmesinin haftalar sürebileceğini belirtti.
  • Elbe-Elster Bölge Yönetimi Sözcüsü Torsten Hoffgaard da hızı saatte 60 kilometreye ulaşan rüzgarın yangın söndürme ekiplerini endişelendirdiğini ifade ederek, her şeyin hava durumuna bağlı olduğunu kaydetti.

Almanya-Çekya sınırındaki yangın

Çekya’daki Ceske Svycarsko Ulusal Parkı'nda 24 Temmuz Pazar günü başlayan yangının gece Almanya’da Saksonya eyaletindeki Saechsische Schweiz Ulusal Parkı’na sıçradığı bildirildi.

Yangını söndürmek için Almanya tarafında 254 itfaiye erine 2 TOMA ve 2 helikopterin destek verdiği aktarıldı. Alman ordususun da ayrıca yangını söndürmeye destek vermek için 3 helikopter göndereceği bilgisi paylaşıldı.

Saechsische Schweiz Ostergebirge bölge yönetiminden yapılan açıklamada, Bad Schandu kenti için bugünden itibaren afet alarmı verildiği, ancak yangının yerleşim birimleri için şimdilik bir tehdit oluşturmadığından tahliye işlemlerinin planlanmadığı kaydedildi.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026