|

Almanya'daki ölümlerde tatar yayı kullanıldı

Almanya'nın Passau kentindeki bir pansiyon odasında iki ok yayının yanında bulunan 33 ve 30 yaşında 2 kadın ve 54 yaşında bir erkeğin cesetleri bulunmuş, yapılan polis soruşturmasında, 30 yaşındaki kadının evinde iki ayrı ceset daha bulunduğu bildirilmişti. Otel odasında ölü bulunanların Tatar yayı ile öldürülmüş olduğu anlaşıldı.

09:35 - 15/05/2019 Çarşamba
Güncelleme: 09:42 - 15/05/2019 Çarşamba
Diğer
Polis, olayların birbirleriyle bağlantılı olup olmadığını araştırırken ölü sayısı 5'e yükseldi.
Polis, olayların birbirleriyle bağlantılı olup olmadığını araştırırken ölü sayısı 5'e yükseldi.

Almanya'nın Bavyera eyaletinin Passau kentinde bir pansiyonda 3 kişi ölü olarak bulundu. Polis, 30 ve 33 yaşlarında iki kadın ve 53 yaşında bir erkeğin tatar yayıyla öldürülmüş halde bulunduğunu açıkladı. Polis, öldürülen kadınların göğsünden okla vurularak hayatlarını kaybettiklerini belirtti.

  • Olayı soruşturan savcılık, pansiyonda öldürülen kadınlardan 33 yaşında olan ile 53 yaşındaki erkeğin cesedinin yatakta el ele tutuşmuş ve göğüslerinden vurulmuş bulunduğunu, 30 yaşındaki kadının ise yerde yattığını aktardı. Otopsi sonuçlarına göre odada ölü bulunanların tatar yayı ile göğüs ve boyunlarından vurularak öldürülmüş oldukları anlaşıldı.

Ölenlerin ismi 53 yaşındaki Torsten W., 33 yaşındaki Kerstin E. ve 30 yaşındaki Farina C. olarak aktarıldı. Kanıtlar, kadınlardan genç olanın diğer kadın ve erkeği vurduğu, daha sonra kendini vurduğu yönünde. Polis bu 3 kişi arasındaki ilişkiyi araştırıyor.

Öte yandan okla öldüğü belirlenen 30 yaşındaki kadının Wittengen kentindeki evinde yapılan aramada 2 kişinin daha cesediyle karşılaşıldı. Komşuların evden tuhaf kokular geldiğini söyleyerek polise bildirdikleri ortaya çıktı. Yetkililer bu iki kişinin hala otopsi sonuçlarını bekliyor, ancak dışarıdan gelen herhangi bir yaralanma olmadığını duyurdular.

Polis, olayların birbirleriyle bağlantılı olup olmadığını araştırırken ölü sayısı 5'e yükseldi.


Tatar yayı nedir?

Tatar yayı, kundaklı yay, arbalet veya kurmalı yay, ergonomik bir tahta gövdeye eklenmiş yaydan oluşan bir uzak mesafe silahıdır. Çalışma prensibi, yayı gergin tutan tetiğin çekilmesiyle tahta gövdenin (kundak) üzerinde bulunan okun ileri fırlatılmasıdır. Menzili kısadır. En büyük özelliği kısa okları ve enerjisi sayesinde bütün parça levha zırhları bile çok iyi delmesidir.

#Almanya
#Bavyera
#Tatar Yayı
5 yıl önce