|

Altı ay sonra ilk umre

Kovid-19 tedbirleri kapsamında 6 ay ara verilen umre ziyaretleri yeniden başladı. Suudi yetkililer, umrecilerin Kabe’ye tavaf alanına girişlerini gösteren fotoğraflar paylaştı. Mescid-i Haram günde 10 kez dezenfekte edilirken Kabe ve Haceru’l Esved’in çevresine konulan barikat da kalmaya devam edecek.

Haber Merkezi
00:00 - 5/10/2020 Pazartesi
Güncelleme: 20:57 - 4/10/2020 Pazar
Yeni Şafak
İlk kafileler tedbirler dahilinde Mekke’de.
İlk kafileler tedbirler dahilinde Mekke’de.

Suudi Arabistan yönetiminin koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 6 ay ara verdiği umre ziyaretleri yeniden başladı. Suudi Arabistan’ın Mekke kentindeki Mescid-i Haram ve Medine’deki Mescid-i Nebevi İşleri (Harameyn) Başkanlığı’nın Twitter hesabından yapılan yazılı açıklamada, umrecilerin Kovid-19 tedbirleri altında ulaştığı kaydedildi. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi verilmeyen açıklamada, umrecilerin Kabe’ye tavaf alanına girişlerini gösteren fotoğraflar paylaşıldı. Suudi Arabistan, 29 Eylül’de, Kovid-19 nedeniyle 6 ay ara verilen ve bugün yeniden başlayacak olan umre ziyaretleri için birtakım tedbirler alınacağını duyurmuştu.

Kademeli geçiş yapılacak

  • Suud İçişleri Bakanlığı kaynakları, 23 Eylül’de yaptıkları açıklamada, ülke içinden umre yapmak isteyenler için 4 Ekim’den itibaren Mekke’de, Kabe’nin de içinde bulunduğu Mescid Haram’ın yüzde 30’luk kapasiteyle (günlük 6 bin kişi için) açılacağını, 18 Ekim’den itibaren ise Mescid-i Haram ile Mescid-i Nebevi’deki Ravza-i Şerif’in yüzde 75 kapasiteyle ülke içinden ziyaretçileri kabul edeceğini aktarmıştı.

Günde 10 kez dezenfekte edilecek

Kovid-19 tedbirleri kapsamında Kabe ve Haceru’l Esved çevresine konulan barikatın orada kalmaya devam edeceği, umrecilerin Kabe ve Haceru’l Esved’e ulaşmasının ve dokunmasının engelleneceği, Kabe’nin de içinde bulunduğu Mescid-i Haram’ın günde 10 kez dezenfekte edileceği belirtilmişti. Umrecilere zemzem suyunun kapalı kutular içinde verileceği, Kovid-19 belirtisi gösteren umreciler için de karantina odaları hazırlandığı bilgisi paylaşılmıştı.

#Umre
#Suudi Arabistan
#Koronavirüs
4 yıl önce