|

Arakanlı bebeğe 'Recep Tayyip' ismi verildi

Sağlık Bakanlığının Arakanlı Müslümanlar için Cox's Bazar'da kurduğu sahra hastanesinde sezaryenle doğan ilk bebeğin adı "Recep Tayyip" oldu. Hastanenin başhekimi Muhammed, "Bölgede bulunan mülteciler tarafından Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a büyük dualar yapılıyor. Sezaryenle dünyaya gelen son bebeğe de Recep Tayyip ismi verildi. Ailesi çok mutlu" açıklamalarında bulundu.

Yeni Şafak
15:37 - 9/03/2018 Cuma
Güncelleme: 15:38 - 9/03/2018 Cuma
AA
Türkiye'nin Dakka Büyükelçiliği, "Recep Tayyip, Cox’s Bazar’daki sahra hastanemizde sezaryenle doğan ilk Rohinga bebek oldu." açıklamasında bulundu.
Türkiye'nin Dakka Büyükelçiliği, "Recep Tayyip, Cox’s Bazar’daki sahra hastanemizde sezaryenle doğan ilk Rohinga bebek oldu." açıklamasında bulundu.
Sağlık Bakanlığının, Bangladeş'in Cox's Bazar bölgesine sığınan Arakanlı Müslümanlar için kurduğu sahra hastanesinde sezaryenle doğan ilk bebeğe
Recep Tayyip
ismi verildi.

Topraklarında uğradıkları zulüm nedeniyle komşu ülke Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanların yoğunlukla yaşadığı Cox's Bazar'daki kamplarda Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) ve Sağlık Bakanlığı bünyesinde kurulan sahra hastanesi çalışmalarını sürdürüyor. Çalışanların çoğu Türk hekimlerden oluşan hastanede, sezaryenle ilk doğum dün gerçekleşti.


  • Türkiye'nin Dakka Büyükelçiliği, Twitter hesabından bebeğin fotoğrafları paylaşarak "Recep Tayyip, Cox’s Bazar’daki sahra hastanemizde sezaryenle doğan ilk Rohinga bebek oldu. Bugün Türk sağlık personelinin kollarında dünyaya merhaba dedi." ifadelerini kullandı.
Bebeğin ve annenin sağlık durumu iyi

Bebeğin ve annenin sağlık durumunun iyi olduğu, yarın taburcu edilecekleri öğrenildi. Hastanede geçen ay da Muhammed Alperen bebek normal doğumla dünyaya gelmişti.


Hastanenin Başhekimi Cemaleddin Muhammed yaptığı açıklamada, bebeğin ters gelmesi nedeniyle annenin sezaryene alındığını ve dün yerel saatle 14:30'da bebeğin dünyaya geldiğini belirterek şunları dile getirdi:

Hastanenin 10 Şubat 2018'de hasta kabulüne başladığını ve 28 Şubat'a kadar 10 binin üzerinde hastanın muayene edildiğini kaydeden Muhammed, "Hastanemizde doğumun yanı sıra, genel cerrahi tabiplerimiz fıtık ameliyatı, meme apsesi operasyonları, boyun kitle operasyonları, ortopedi uzmanlarımız da diz ameliyatları, kurşunla yaralanma ameliyatları ve bilek ameliyatları yapılıyor." diye konuştu.

Muhammed, Türkiye'den bölgeye giden 27 kişilik sağlık ekibinin bölgenin zorlu koşullarına rağmen canla başla çalışmaya devam ettiğinin altını çizerek "Hastanemiz kamplar içinde en kapsamlı ve en donanımlı hastane olarak örnek gösteriliyor. Bangladeş devletinin ileri gelenleri hastaneyi çok beğeniyor, sık sık ziyaret ederek notlar alıyorlar." bilgisini paylaştı.

#Arakanlı Müslümanlar
#Bangladeş
#Bebek
#Doğum
6 yıl önce