|

Asansörde 84 kat düştüler: Burunları bile kanamadı

ABD'de 100 katlı bir gökdelende 6 kişi asansörde 84 kat aşağı düştü. 95'inci kattan 11'inci kata çakılan asansördeki yolculara hiçbir şey olmadı.

Yeni Şafak
09:46 - 20/11/2018 Salı
Güncelleme: 10:08 - 20/11/2018 Salı
Yeni Şafak
John Hancock Center
John Hancock Center

Amerika Birleşik Devletleri'nin Chicago kentinde ilginç bir olay yaşandı. Bir gökdelende asansörün içinde kalan ve 84 kat aşağı düşen 6 kişi burnu bile kanamadan kurtuldu.

Dünyanın en büyük gökdelenleri arasında yer alan 100 katlı John Hancock Center'ın 95'inci katından 6 kişi asansöre bindi. 95'inci kattan 84'üncü kata ineceklerdi.


Asansörü taşıyan iplerden biri koptu, bir anda hızlandı. O an içindeki herkes öleceğini düşündü. Ancak hızlı bir şekilde inen asansör 11'inci katta bir anda durdu. Yolculardan biri o anı şöyle anlattı; "Kesinlikle öleceğimize inandım. Hızlı bir şekilde yere çakılacağımızı düşünürken asansör bir anda durdu ve 'clack clack' diye bir ses duyduk"



Daha sonra ABD itfaiyesi çağrıldı. Asansör, 11 'inci katta asılı kalmıştı. Kapı seviyesinde olmadığı için kurtarma ekipleri duvarı kırarak asansörün içinde kalanları kurtardı. Kurtarma operasyonu yaklaşık 3 saat sürdü. 6 yolcunun arasında hamile bir kadın da bulunuyordu. Yolculardan 2'sinin Yeni Zelandalı, 2'sinin de Meksikalı olduğu kaydedildi.

Chicago İtfaiye Şefi Patrick Maloney, "Çok sevindiler. Saatlerce içerde kaldıktan sonra itfaiyenin iyi bir iş çıkardığını söylediler" dedi.

  • 100 katlı gökdelen, dünyanın on ikinci en yüksek binası ve Eyfel Kulesi'nden daha uzun.

#Chicago
#Yeni Zelanda
#John Hancock Center
5 yıl önce