|

'Askeri bloklara üye olmayacağız'

Özbekistan Dışişleri Bakanı Kamilov, BM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada "Özbekistan, askeri-siyasi bloklara üye olmamaya yönelik politikasını sürdürecektir" dedi. Kamilov, ülkesinin bundan sonra da yabancı ülkeler ve uluslararası toplumla eşitlik, karşılıklı saygı ve menfaatlere dayalı işbirliğini sürdüreceğini kaydetti.

Yeni Şafak
11:00 - 24/09/2016 Cumartesi
Güncelleme: 08:04 - 24/09/2016 Cumartesi
AA
Özbekistan Dışişleri Bakanı Abdulaziz Kamilov
Özbekistan Dışişleri Bakanı Abdulaziz Kamilov

Özbekistan Dışişleri Bakanı Abdulaziz Kamilov, ülkesinin, askeri-siyasi bloklara üye olmamayı öngören dış politikasını sürdüreceğini söyledi.



Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Kamilov, BM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, Özbekistan'ın bundan sonra da dış politikada uluslararası, çok taraflı ve ikili anlaşmalar çerçevesinde üstlendiği yükümlülüklere sadık kalacağını vurgulayarak ülkesinin bu çerçevede herhangi bir askeri-politik blok ve ittifaka katılmama politikasını devam ettireceğini belirtti.



Geçici Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev'in parlamento genel kurulunda açıkladığı gibi, ülkesinin bundan sonra da yabancı ülkeler ve uluslararası toplumla eşitlik, karşılıklı saygı ve menfaatlere dayalı işbirliğini sürdüreceğini kaydeden Kamilov, Özbekistan'ın diğer devletlerin içişlerine karışmama, mevcut sorun ve anlaşmazlıkları barışçıl ve siyasi yollarla çözme taraftarı olduğunu vurguladı.



Kamilov, "Özbekistan, herhangi bir askeri-politik blok ve ittifaklara katılmamak, kendi topraklarında yabancı askeri üsleri bulundurmamak, yurt dışına asker göndermemek gibi ilkeli ve açık bir tercih yaptı. Bizim için bu yaklaşımın en doğrusu olduğuna inanıyoruz." ifadesini kullandı.



#Özbekistan
#Özbekistan Dışişleri Bakanı Abdulaziz Kamilov
#BM Genel Kurulu
8 yıl önce