|

Assange: Clinton'ın Rusya iddiası asılsız

Yaklaşık bir ay önce Wikileaks, Demokrat başkan adayı eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın ve seçim kampanyasını yürüten ekibin başındaki John Podesta'ya ait 2 bin 60 elektronik postayı yayınladı. Wikileaks'in kurucusu Assange, ABD'li Demokrat başkan adayı Hillary Clinton ve kampanya ekibine ait e-postalarının kendilerine Rus hükümeti tarafından verildiğini reddetti.

Yeni Şafak
12:40 - 3/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 13:10 - 7/11/2016 Pazartesi
Diğer

Wikileaks, yaklaşık bir ay önce Demokrat başkan adayı eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın ve seçim kampanyasını yürüten ekibin başındaki John Podesta'ya ait 2 bin 60 elektronik postayı dünya kamuoyuna duyurdu. Clinton

ve ekibi olayın arkasında Rusya'nın olduğunu öne sürdü.

Russia Today'de yer alan habere göre, 2012'den beri ikamet ettiği Londra'daki Ekvador Büyükelçiliği'nde röportaj veren Julian Assange, Demokratların iddialarının aksine Clinton belgelerini Rus hükümetinden almadıklarını belirtti.



Assange şu ifadeleri kullandı: "Clinton'ın kampanya ekibi, her şeyin arkasında Rusya'nın olduğunu söyleyerek neo-McCarthy'ci bir histeri gösteriyor. Clinton pek çok kez 17 istihbarat ajansının, yayınlarımızın kaynağının Rusya olduğunu belirlediğini ifade etti. Fakat bu doğru değil. Kaynağımızın Rus hükümeti olmadığını söyleyebiliriz."



'Clinton hırsları tarafından canlı canlı yenilen biri'


"Hillary Clinton yalnızca bir kişi. Aslında Hillary Clinton için üzülüyorum" diye devam eden Assange, bunun nedeniyle ilgili şunları söyledi: "Zira ona baktığımda, hırsları tarafından canlı canlı yenilen ve kelimenin gerçek anlamıyla hasta düşecek kadar işkence çeken birini görüyorum. Ama Clinton bir insan ağını, belirli ülkeler ile olan bir ilişki ağını temsil ediyor." ABD'de başkanlık seçimleri yaklaşırken, Wikileaks ekim ayının başından beri Clinton'ın başkanlık kampanyası stratejisinin nasıl şekillendiğini ortaya koyan bir dizi e-posta yayınlıyor.



Mesele 7 yıl öncesine dayanıyor


Hillary Clinton'ın Dışişleri Bakanı görevine geldiği 7 yıl öncesine dayanıyor. Clinton, .gov uzantılı resmi bir elektronik posta adresi açmak yerine, işle ilgili ve kişisel elektronik postalarını hdr22@clintonemail.com adresinden gönderdi.



Clinton'ın New York'taki evinde özel bir sunucusu vardı. Clinton, görev süresi boyunca 62 binden fazla elektronik posta aldığını söylüyor. Bunların yarısının resmi, yarısının ise kişisel olduğunu belirtiyor.



Kişisel elektronik postaları arasında kızının evlilik planları, annesinin cenazesi ve yoga dersleri gibi konuların olduğunu ifade ediyor.



Hillary Clinton bir seferinde gazetecilere "Tek bir cihaz kullanmanın daha basit olduğunu düşünmüştüm ama açıkçası öyle olmuyormuş" dedi.






#Hillary Clinton
#Julian Assange
7 yıl önce