|

Avrupalı yazardan ülkesine PKK isyanı

Avrupalı yazar ve bürokrat Ed Hussain, Belçika'nın PKK'ya gösteri izni vermesine tepki gösterdi. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Ed Hussain'e destek verdi, "PKK'yı iyi bir örgütmüş gibi gösterenlere yazıklar olsun! Biz Avrupa'nın ve Belçika'nın çifte standartlarından bıktık" dedi.

Yeni Şafak
11:32 - 15/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 08:57 - 15/08/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Avrupalı siyasi danışman ve yazar Ed Hussain, sosyal medya hesabından, Belçika'nın terör örgütü PKK'ya gösteri izni vermesine isyan etti. Hussain attığı tweette, "Marksist PKK bir terör örgütü mü? Evet. O halde neden sokaklarımızda gösteri yapmasına izin veriyorsunuz? Bunu durdurun!" dedi.



Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de, Ed Hussain'in paylaşımına destek vererek, "PKK'yı iyi bir örgütmüş gibi gösterenlere yazıklar olsun! Biz Avrupa'nın ve Belçika'nın çifte standartlarından bıktık" dedi.





15 Temmuz darbe girişiminin ardından, Türkiye'ye destek olmak için gösteri yapmak isteyen vatandaşlara izin vermeyen Belçika yönetimi, PKK'nın ilk kanlı saldırısını yaptığı 15 Ağustos 1984'ün yıl dönümünde terör örgütü yandaşlarına gösteri izni verdi.













#Ed Hussain
#Avrupa
#Mehmet Şimşek
#PKK
8 yıl önce