|

Avrupa’nın adaletİ yok

AB’nin resmi anketlerini düzenleyen Eurobarometer 28 üye ülkede 28 bin kişilik örneklemle yaptığı adalet anketinin sonuçlarını açıkladı. Ankete göre, AB vatandaşlarının yüzde 61'i yaşadıkları ülkede adaletin tecelli ettiğine inanmıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/04/2018 Salı
Güncelleme: 01:35 - 24/04/2018 Salı
Yeni Şafak
AB vatandaşlarının yüzde 61’i böyle düşünüyor
AB vatandaşlarının yüzde 61’i böyle düşünüyor

Avrupa Birliği (AB) vatandaşlarının yüzde 61'inin yaşadıkları ülkede adaletin tecelli ettiğine inanmadığı ortaya çıktı. AB'nin resmi anketlerini düzenleyen "Eurobarometer" 2-11 Aralık 2017 tarihleri arasında 28 üye ülkede 28 bin 31 kişilik örneklemle yaptığı "Adalet, Eşitsizlik ve Jenerasyonlar arası Hareketlilik" başlıklı araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Anket, AB üyesi ülkeler arasında adalet, eşitsizlik ve imkanlar gibi konularda ciddi görüş ayrılığına sahip olduğunu gösterdi. AB vatandaşlarının yüzde 61'inin "her zaman adaletin tecelli ettiğini düşünmediğini" gösteren anket sonuçları, bu alanda en fazla memnuniyetsizliğin Letonya, Hırvatistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY), Litvanya ve Yunanistan'da olduğunu ortaya koydu.

KARARLAR EŞİT UYGULANMIYOR

Aynı zamanda ankette, AB vatandaşlarının yüzde 68'inin ülkelerindeki yönetimlerin aldığı siyasi kararların tüm vatandaşlara eşit şekilde uygulanmadığını görüşüne yer verildi. Hırvatistan, Yunanistan, İspanya ve GKRY'deki anket katılımcılarının siyasi kararların uygulanması konusunda ayrımcılık yapıldığı görüşüne yaygın olarak sahip olduğu ifade edildi.

  • Almanya’ya seçim notası
  • Türkiye'nin, 24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimi nedeniyle Almanya'da oy sandığı kurulabilmesi için diplomatik girişimde bulunduğu öğrenildi.
  • İLK TUR 4-17 HAZİRAN’DA
  • Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, seçimlerde Almanya'daki temsilciliklerde veya belirlenen bölgelerde oy sandığı kurulabilmesi amacıyla hazırlanan nota Alman Dışişleri Bakanlığına gönderildi. Almanya'nın notaya olumlu cevap vermesi durumunda oy sandıkları kurulabilecek. Yurtdışında yaşayan seçmenler ilk tur için 4-17 Haziran tarihleri arasında, seçimin ikinci tura kalması durumunda da 30 Haziran- 4 Temmuz tarihlerinde oy kullanabilecek. Almanya'daki Türkler, daha önce 10 Ağustos 2014'te cumhurbaşkanlığı seçimi, 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 genel seçimleri ile 16 Nisan 2017'de gerçekleşen Anayasa referandumunda oy kullanmıştı.
#24 Haziran Seçimleri
#Avrupa
#AB
6 yıl önce