|

Azerbaycan ordusu 100 yaşında

Azerbaycan ordusu, kuruluşunun 100. yıl dönümünü kutluyor. Başkent Bakü'de düzenlenen törende Türk ve Azerbaycan ordusu el ele gösteri düzenledi. Törene Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da katıldı. Ayrıca Türk Hava Kuvvetleri Akrobasi Timi Türk Yıldızları ile F-16 jet uçağıyla gösteri yapabilen dünyanın sayılı akrobasi timlerinden SOLOTÜRK de Bakü semalarında gösteri gerçekleştirdi.

Yeni Şafak
14:18 - 26/06/2018 Salı
Güncelleme: 14:47 - 26/06/2018 Salı
Yeni Şafak
Azerbaycan ordusu kuruluşunun yüzüncü yılında gövde gösterisi yaptı.
Azerbaycan ordusu kuruluşunun yüzüncü yılında gövde gösterisi yaptı.

Azerbaycan ordusunun 100. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla başkent Bakü'nün Azadlık Meydanı'nda kara, hava ve deniz kuvvetlerinin katılımıyla askeri geçit töreni gerçekleştiriliyor.

Azerbaycan'ın bağımsızlığını kazanmasından bu yana 5'incisi düzenlenecek olan törenin hazırlıklarının tamamlanmasının ardından Türk ve Azerbaycan ordusu birlikte yürüyüş gerçekleştirdi.


Azadlık Meydanı'nda devlet erkanı ve diğer izleyiciler için platformlar oluşturuldu. Çok sayıda ülkeden siyasi ve askeri yetkilinin katıldığı törende Türkiye'yi Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar temsil etti. Ayrıca Canikli ve Akar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev'in konuğu oldu.

Geçmişte düzenlenen törenden farklı olarak bu yılki törende, ordunun kullanımına verilen modern silah ve araç çeşitleri de geçit töreninde yer aldı.


Kara Kuvvetlerine bağlı askeri birliklerin de katılacağı geçit töreninin ardından Türk Hava Kuvvetleri Akrobasi Timi Türk Yıldızları ile F-16 jet uçağıyla gösteri yapabilen dünyanın sayılı akrobasi timlerinden SOLOTÜRK de Bakü semalarında gösteri gerçekleştirdi.

SOM-B1 sergilendi

Türk savunma sanayiinin önde gelen şirketlerinden ROKETSAN’ın ürettiği SOM-B1 de Azerbaycan Ordusu’nun 100. yıldönümü kutlamaları sebebiyle düzenlenen geçit töreninde sergilendi. Türkiye'den tedarik ettiği SOM füzesiyle Azerbaycan, bu füzeyi alan ilk ülke oldu.


#Azerbaycan
#Bakü
#Ordu
6 yıl önce