|

Baba Bush oğlunu akladı

ABD'nin 41'inci Başkanı George Herbert Walker Bush, biyografisinde, oğlu 43'üncü Başkan George W. Bush dönemini değerlendirdi ve o dönem yönetimde görev alan Dick Cheney ve Donald Rumsfeld hakkında çok sert açıklamalar yaptı.

Yeni Şafak
04:00 - 7/11/2015 السبت
Güncelleme: 00:42 - 7/11/2015 السبت
Yeni Şafak

Pulitzer ödüllü yazar Jon Meachamto tarafından kaleme alınan ve gelecek hafta yayımlanacak “Kader ve Güç: George Herbert Walker Bush'un Amerikan Yolculuğu” isimli biyografide, 1989-1993 döneminde Başkan olan baba Bush, oğlunun kabinesinde Başkan Yardımcısı olan Cheney'i “Beyaz Saray'da kendi imparatorluğunu kurdu” diyerek eleştirdi.





“Küstah herif”


41'inci Başkan Bush, eski Savunma Bakanı Donald Rumsfeld için ise daha ağır konuştu. Rumsfeld hakkında “küstah herif” ifadesini kullanan Bush, eski savunma bakanının oğluna “kötü hizmet ettiğini” savundu. Bush, Rumsfeld için şunları söyledi: “Yaptıklarından hoşlanmadım ve bunlar, her şey hakkındaki katı tutumu Başkan'a zarar verdi. Tevazu eksikliği var, başkalarının ne düşündüğünü görmüyordu. 'Herkese dersini vereyim' düşüncesindeydi. Sanırım bunun da bedelini ödedi.” Oğul Bush ise Cheney ve Rumsfeld'i savunarak, “Dick Cheney ve Donald Rumsfeld ile ülkeye hizmet ettiğim için gurur duyuyorum.”ifadesini kullandı.


#George Herbert Walker Bush
#George W. Bush
#Dick Cheney
#Donald Rumsfeld
٪d سنوات قبل