|

Bab’da bombalı saldırı

Fırat Kalkanı Harekâtı'nın 106. gününde Suriye'nin el-Bab kenti yakınlarındaki Türk askeri birliklerine bir terör saldırısı daha yapıldı.

Yeni Şafak
04:00 - 8/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 08:28 - 8/12/2016 Perşembe
Yeni Şafak

DEAŞ'lı teröristler Bab bölgesine Kayseri'den giden komando taburunun bulunduğu alana bomba yüklü araçla saldırdı. Olayda 1 Mehmetçik şehit oldu, 6 asker de yaralandı. Askerler helikopterle getirildikleri Kilis ve Gaziantep'teki hastanelerde tedavi altına alındı. Saldırı sonrası Hava Kuvvetleri ise Bab'daki hedeflere yönelik operasyonlara hız verdi. Dün çok sayıda savaş uçağının katıldığı hava operasyonunda DEAŞ üyesi 23 terörist etkisiz hale getirilirken, 3 tank, 2 kontrol noktası, 3 barınma yeri, 3 karargah binası ve bir bomba yüklü araç olmak üzere 12 hedef de imha edildi.



Ahmet'ime bir şey mi oldu





Bab'daki saldırıda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Ahmet Şahin'in (26), Afyonkarahisar'ın Çay ilçesindeki ailesine acı haber ulaştı. Bahçeye ağaç budamaya giden şehit babası Erdoğan Şahin, mahalle muhtarı tarafından eve çağrıldı. Tuna, bir imza işi olduğunu belirterek, baba Şahin'den acil eve gelmesini istedi. Eve gelen baba, “Ahmet'ime bir şey mi oldu? İndirin bayrakları" diyerek gözyaşı döktü. Sinir krizi geçiren Şahin'i, yakınları güçlükle sakinleştirdi. Şehit askerin 4 ay önce evlendiği, eşinin baba Erdoğan Şahin'in evinde kaldığı bildirildi. Şehidin asker olan ağabeyinin de Erzurum'da görev yaptığı öğrenildi.




#Fırat Kalkanı Harekâtı
#el-Bab
7 yıl önce