|

Bahçelievler'den Doğu Türkistan'a destek

Bahçelievler Kardeşlik Platformu'nun tertip etmesiyle Çin’in Doğu Türkistan’da baskıcı politikalarına karşı tepki göstermek amacıyla yürüyüş ve basın açıklaması yapıldı.

Yeni Şafak
17:33 - 10/02/2019 Pazar
Güncelleme: 17:36 - 10/02/2019 Pazar
Yeni Şafak
Bahçelievler Kardeşlik Platformu'ndan protesto.
Bahçelievler Kardeşlik Platformu'ndan protesto.

9 Şubat Cumartesi akşam saatlerinde Bahçelievler Ulu Camii önünden Çarşıbazar meydanına kadar yapılan yürüyüşüne Bahçelievler bölgesindeki Anadolu gençlik Derneği, Ansar Vakfı, İHH İnsani Yardım Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, Türkiye Gençlik vakfı ve BİHMEZ Der gibi STKların başkanları ve temsilcileri olmak Üzere 200 den fazla kişi katıldı. Yürüyüş sonrası Bahçılıevler kardeşlik platformu adına basın açıklamasını Doğu Türkistan Maarif ve Dayanışma Derneği Başkan yardımcısı Musacan Abdulehad Er okudu.

Basın açıklamasında Çin zulmün son bulması için Türkiye devleti ve toplumun Doğu Türkistanlılara destek vermeye çağrı yapıldı.

Basın açıklamasında Çin’in Doğu Türkistan’daki Nazi kampın kapatılması ve kampta tutuklu 3 milyondan fazla Doğu Türkistanlıların serbest bırakılması için Başta Türkiye olmak üzere tüm dünya kamuoyununun Çin’e baskı yapması için çağrıda bulunduk.

#Uygur
#Çin
#Doğu Türkistan
5 yıl önce