|

Bakan Akar İdlib'de görevli askerlere telsizden seslendi

İdlib’deki faaliyetlerin idare edildiği Taktik Komuta Yeri’nde incelemelerde bulunan Bakan Akar, telsizden konuştuğu İdlib’de görevli personele daha önceki 3 büyük harekatı hatırlatarak "Aynı başarıyı bu faaliyette göstereceğinize inanıyoruz" mesajı verdi.

17:33 - 21/02/2020 Cuma
Güncelleme: 18:01 - 21/02/2020 Cuma
AA
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, dün İdlib'de rejim unsurlarının hava saldırısı sonucu 2 askerin şehit olması, 5 askerin de yaralanması ardından bugün Suriye sınırına hareket etti. Bakan Akar ve komutanlar,

İdlib’deki faaliyetlerin sevk ve idare edildiği Taktik Komuta Yeri’nde incelemelerde bulundu.


Harita üzerinde bölgedeki son duruma ilişkin detaylı bilgi alan Akar, mutabakatlar kapsamında İdlib’de görev yapan personelle telsizden konuştu. Sahadaki Mehmetçikten "Her zaman hazırız" karşılığını alan Akar, "Aynı başarıyı bu faaliyette göstereceğinize inanıyoruz" dedi.

"Mehmetçiğimize güveniyoruz"

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, asil milletine karşı sorumluluklarını eksiksiz yerine getirdiğini vurgulayan Akar, şunları söyledi:

  • "Şu anda yurt içinde ve yurt dışında Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman ve fedakar mensupları vatanı, milleti için elinden gelen gayreti gösterdi, göstermeye devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetlerimize, Mehmetçiğe güveniyor, başarılı olacağına inanıyoruz. Burada yaptığımız; ülkemizin, hudutlarımızın güvenliğini sağlamak bakımından askeri bir iş ancak diğer taraftan da orada milyonlarca masum, mağdur insanın hayatını kurtarmak için elimizden gelen gayreti göstermek gibi insani bir iş de yapıyoruz. Yedi iklim, üç kıtada at koşturan atalarımız da aynı şekilde daima mazlumların, mağdurların yanında olmuştur, biz de aynı şekilde ister Suriye’de ister Irak’ta ister Libya’da, masumların, mağdurların yanında olmaya devam edeceğiz."

Vatanı ve milleti için canlarını feda eden şehitlere rahmet, yaralılara şifa dileyen Akar, sözlerini "Hepinize kazasız belasız, hayırlı, başarılı görevler diliyorum." şeklinde tamamladı.

#bakan akar
#idlib
#telsiz
4 yıl önce