|

Balkanlarda bayram coşkusu

Kalabalık bir Müslüman nüfusun bulunduğu Balkan ülkeleri Bosna Hersek, Karadağ, Hırvatistan, Sırbistan, Arnavutluk, Kosova ve Makedonya’da bayram namazı büyük bir katılımla kılındı. Namazdan sonra İslam dünyasındaki savaşların ve katliamların durması için dua eden Balkan Müslümanları, ardından biribiriyle bayramlaştı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 23:19 - 5/07/2016 Salı
Yeni Şafak

Balkan ülkeleri Bosna Hersek, Karadağ, Hırvatistan, Sırbistan, Arnavutluk Kosova ve Makedonya'daki Müslümanlar, bayram namazı vesilesiyle camilere akın etti. Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki tarihi Gazi Hüsrev Bey Camisi'ni dolduran binlerce Müslüman, Ramazan Bayramı'nı karşıladı. Bayram namazını kıldıran İslam Birliği Başkanı Husein Kavazovic, insanların huzura erişmesi temennisinde bulundu.



MASUM İNSANLARIN ÖLMESİ ÜZÜYOR


Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki tek cami olma özelliğini taşıyan Bayraklı Cami de bayram namazını kılmak isteyen Müslümanlarla doldu. İslam Birliği Başkanı Sead Nasufovic, “Bir ramazan ayını daha ibadetle geride bıraktığımız için mutlu ve huzurluyuz ancak dünyada masum insanların öldürülmeye devam etmesi bizleri derinden üzmektedir” diye konuştu.



AVLULARA TAŞTILAR


Karadağ'da başta başkent Podgorica'daki Osmanagic Camisi olmak üzere ülke genelindeki 130'dan fazla camide bayram namazı kılındı. Osmanagic Camisi'nde toplanan yüzlerce kişiye seslenen İslam Birliği Başkanı Rifat Fejzic, değerleri kalıcı olan hayatın temellerinin atılması tavsiyesinde bulundu. Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de ise şehirle aynı ismi taşıyan camide toplanan Müslümanlar, Ramazan Bayramı'nı coşkuyla karşıladı. Yer bulamayanlar namazı avluda kıldı. Arnavutluk'un başkenti Tiran'daki Şehitler Bulvarı'nda kılınan bayram namazına yoğun katılım oldu. Namazı Tiran Müftüsü Ylli Gurra kıldırırdı. Bayram namazı Arnavutluk'un diğer şehirlerinde de büyük bir katılımla kılındı. Kosova'nın başkenti Priştine'deki Fatih Sultan Mehmet Camii, bayramda doldu taştı. Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki Mustafa Paşa Camii'nde toplanan yüzlerce kişi safları doldurdu.


#Balkan ülkeleri
#Hırvatistan
#Sırbistan
#Arnavutluk
8 yıl önce