|

Balkanların Prensesi ibadete açıldı

Makedonya’nın Manastır kentindeki Haydar Kadı Camii, 4 yıllık restorasyon çalışmasının ardından ibadete açıldı. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Bir ecdat yadigarı, ibadete kapatıldıktan 104 yıl sonra yeniden Allah'ın kelamının yeri haline geliyor" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/11/2016 Cumartesi
Güncelleme: 22:48 - 4/11/2016 Cuma
Yeni Şafak

Makedonya'nın Manastır kentinde bulunan, Osmanlı döneminde merkezi bir konuma sahip Haydar Kadı Camisi, 104 yıl sonra Vakıflar Genel Müdürlüğünün restorasyonunun ardından Cuma namazıyla birlikte yeniden ibadete açıldı. Başbakan Yardımcı sı Veysi Kaynak, açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Bir ecdat yadigarı, 450 yaşını idrak etmiş bu eser, ibadete kapatıldıktan 104 yıl sonra yeniden Allah'ın kelamının, söyleminin yeri haline geliyor” dedi. Makedonya Başbakan Yardımcısı Festim Halili yaptığı konuşmada, iki ülkenin ve halklarının dost olduklarını vurguladı.



SON CAMİ OLMASIN


Halili, “Tarihi olarak da bizi birbirimize bağlayan çok şey bulunmakta. Makedonya Cumhuriyeti adına bu caminin bugünkü haline kavuşmasından dolayı yaptığınız yardımlar için teşekkür ederim. Bu tür iş birliklerine her zaman açık olacağız. Bu caminin restore edilen son cami olmaması ümidiyle” diye konuştu.





KATILIM YOĞUNDU


Manastır'daki tarihi caminin açılışına, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın yanı sıra Makedonya Başbakan Yardımcısı Festim Halili, Makedonya İslam Birliği Başkanı Süleyman Recepi, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Türkiye-Makedonya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Hüseyin Bürge ile Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem ve diğer ilgililer katıldı.  MANASTIR


#Makedonya
#Manastır
#Haydar Kadı Camii
7 yıl önce