|

Barış Pınarı Harekatı'nda Tel Abyad'ın Suluk beldesi YPG/PKK'lı teröristlerden kurtarıldı

Barış Pınarı Harekatı kapsamında, Fırat Nehri'nin doğusunda yer alan Tel Abyad'ın güneydoğusundaki Suluk belde merkezi YPG/PKK'lı teröristlerden kurtarıldı. İlerleyişini sürdüren Mehmetçik ve SMO birlikleri Tel Abyad kentinin doğu kısmını da ele geçirdi.

09:15 - 13/10/2019 Pazar
Güncelleme: 11:53 - 13/10/2019 Pazar
AA
Barış Pınarı Harekatı / Tel Abyad
Barış Pınarı Harekatı / Tel Abyad

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Suriye Milli Ordusu (SMO) ile Suriye'nin kuzeyinde YPG/PKK ve DEAŞ terör örgütlerine karşı başlatılan Barış Pınarı Harekatı devam ediyor.

SULUK TERÖRDEN TEMİZLENDİ

  • Suriye-Türkiye sınırındaki Tel Abyad ilçesinin güneydoğusundaki Suluk belde merkezi, harekat kapsamında YPG/PKK'lı teröristlerden kurtarıldı.

Kurtarılan bölgelerde arama tarama faaliyeti devam ediyor.

TEL ABYAD'IN DOĞUSU DA ELE GEÇİRİLDİ

Barış Pınarı harekatı kapsamında Suriye’nin Tel Abyad şehir merkezine doğru ilerleyişini sürdüren Suriye Milli Ordusu ve Mehmetçik, kentin doğu kısmını ele geçirdi.

  • Fırat’ın doğusundaki PKK/YPG hedeflerine yönelik başlatılan Barış Pınarı Harekatı kapsamında, Türk askeri ve Milli Suriye Ordusu (MSO) birlikleri, yoğun çatışmaların ardından Telabyad’ın doğusundaki mahalleleri ele geçirdi. MSO ve Mehmetçik, Telabyad’ın iç kısımlarına doğru ilerliyor.

Yoğun top ve obüs atışları ile de PKK/YPG hedefleri yerle bir ediliyor.


#Barış Pınarı Harekatı
#Suriye
#Türkiye
#Suriye Milli Ordusu
5 yıl önce