|

Barış tüm İslam ülkelerine yayılsın

Dünya Müslüman Alimler Birliği, 13. İslam Zirvesi'nin “Adalet ve Barış İçin Birlik ve Dayanışma” temasının, tüm İslam ülkelerinin uyguladığı bir gerçeğe dönüştürülmesi çağrısında bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/04/2016 Cuma
Güncelleme: 23:23 - 14/04/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Dünya Müslüman Alimler Birliği, zirvenin “Adalet ve Barış için Birlik ve Dayanışma” temasının, tüm İslam ülkelerinin uyguladığı bir gerçeğe dönüştürülmesi çağrısında bulundu.



GELİŞMELERİ TAKİP EDİYORUZ


Birlik tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Birlik, İstanbul'daki 13. İslam Zirvesi gerçekleştiği atmosferi, birkaç yıldır İslam ümmetinin içinde bulunduğu dönüm noktasını göz önüne alarak büyük bir önemle takip etmektedir. Birlik, bu dönemin İslam ülkelerinde doğurduğu değişimleri, olayları ve ayaklarını yere güçlü şekilde basmak için sarf ettiği yoğun çabaların önüne bir engel olarak çıkan bölgesel ve uluslararası gelişmeleri takip etmektedir. Özellikle bu günlerde yeniden şekillendiriyormuş gibi görünen uluslararası toplum bu çabaları görmezden gelemez” denildi.



ULUSLARARASI BASKI OLUŞTURULMALI


Türkiye'nin, İİT'nin gelecek dönem başkanlığını yapacak olmasından duyulan memnuniyetin ifade edildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “DAEŞ ve diğer örgütlerin yaptığı terör gibi dünyanın gözleri önünde, Filistin topraklarında terör uygulayan Siyonist işgalci gibi yapıların yanında bir yaşam tarzı olarak halkına ve vatanına karşı terör ve darbe üreten sistemler de var. Birlik terör ve despotluk arasında bir ayrım görmüyor.” Bazı batılı ülkeler ve örgütlerin İslam ve Müslüman imajını lekelemek için benimsediği ve bazılarının ırkçı amaçları gerçekleştirmek için kullandığı İslamofobi olgusuyla mücadele konusunda uluslararası baskı oluşturulması istendi.



ÖNCELİKLİ OLARAK ELE ALINMALI


Açıklamada ayrıca, “Artık hepsi acil ve endişe verici duruma gelen İslam dünyasının sorunları, özellikle Filistin, Irak, Suriye, Mısır, Libya, Yemen, Somali, Bangladeş, Malezya, Keşmir, Afganistan gibi ülkeler öncelikler arasına alınmalı” denildi.


#Adalet ve Barış İçin Birlik ve Dayanışma
#Dünya Müslüman Alimler Birliği
#13. İslam Zirvesi
8 yıl önce