|

Başbakan Yıldırım'dan Rohingyalı Müslümanlara destek mesajı

Başbakan Binali Yıldırım, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Bangladeş’te basın toplantısı gerçekleştirdi. Rohingya krizi konusunda yapılabilecek yardımları görüşme fırsatını yakaladıklarını dile getiren Başbakan Yıldırım, "1 milyona yakın mültecinin yüklerinin asgari düzeye indirilmesi konusunda Türkiye olarak gerekli desteği vermeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Yeni Şafak
13:46 - 19/12/2017 Salı
Güncelleme: 14:02 - 19/12/2017 Salı
Diğer
Başbakan Binali Yıldırım, Bangladeş'te basın toplantısı gerçekleştirdi.
Başbakan Binali Yıldırım, Bangladeş'te basın toplantısı gerçekleştirdi.

Başbakan Binali Yıldırım, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Bangladeş’te basın toplantısı gerçekleştirdi.

Konuşmasından satır başları şöyle:

"Rohingya krizi konusunda yapabileceğimiz yardımları görüşme fırsatımız oldu. Krize siyasi ve uzun vadeli kalıcı çözüm bulunması için sürdürdükleri diplomasi başarısından dolayı tebrik ediyorum.

Myanmar ve Bangladeş arasında imzalanan anlaşma, orta ve uzun vadede Rohingya Müslümanlarının kendi yurtlarına dönüşünü mümkün hale getirecektir.

1 milyona yakın mültecinin yüklerinin asgari düzeye indirilmesi konusunda Türkiye olarak gerekli desteği vermeye devam edeceğiz.

(ABD'nin Kudüs kararı) Eminim ki bu karar asla hayata geçmeyecek ve Filistinlilerin haklı davalarında yalnız olmadıkları tüm dünya tarafından er ya da geç anlaşılacak"

#Binali Yıldırım
#Bangladeş
6 yıl önce