|

Batı Şeria'da gerginlik

İsrail askerlerinin Ramallah'ta bulunan mülteci kampına baskın düzenlediği açıklandı. Baskın sırasında İsrail askerleri ile Filistinli gençler arasında çıkan olaylarda bir Filistinli yaralanırken, İsrail askerlerinin aralarında bir Hamas yöneticisinin de bulunduğu 5 Filistinliyi gözaltına aldığı ifade edildi.

Yeni Şafak
10:16 - 17/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 07:20 - 17/08/2016 Çarşamba
AA
Arşiv
Arşiv

İsrail askerlerinin, Batı Şeria'nın Ramallah kentinde bulunan El-Emari Mülteci Kampı ve Um Şerayat Mahallesi'ne düzenlediği baskınlarda bir Filistinlinin yaralandığı, aralarında bir Hamas yöneticisinin de bulunduğu 5 Filistinlinin gözaltına alındığı bildirildi.



Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, sabah erken saatlerde El-Emari Mülteci Kampı'na baskın düzenleyen İsrail askerleri bazı evlerde arama yaptı ve 4 Filistinliyi gözaltına aldı.



Baskın ve aramalara taş atarak tepki gösteren Filistinli gençlere İsrail askerlerinin gerçek ve plastik mermiyle ateş açarak ve göz yaşartıcı gaz kullanarak karşılık verdiği, çıkan olaylarda bir Filistinlinin vurularak yaralandığı belirtildi.



Filistin Kızılayı yetkilileri yaralanan Filistinlinin hayati tehlikesinin bulunmadığını, hastanede tedavisinin devam ettiğini aktardı.



Hamas yöneticilerinden Ebu Kuveyk gözaltına alındı


Öte yandan İsrail askerleri Hamas hareketinin önde gelen isimlerinden Hüseyin Ebu Kuveyk'in Ramallah'ın Um Şerayat Mahallesi'nde bulunan evine baskın düzenledi.



Ebu Kuveyk'in ailesi, İsrail askerlerinin evi basıp arama yaptığını ve Hamas yöneticisini gözaltına aldığını söyledi.



İsrail askerleri, "aranan kişilerin yakalanması" veya "silah bulunduğu" gerekçesiyle sık sık Filistin mülteci kamplarına ve beldelerine baskınlar düzenliyor. Bu tür baskın ve aramalar, İsrail güçleri ile Filistinliler arasında gerginlik yaşanmasına neden oluyor.










#Batı Şeria
#El-Emari Mülteci Kampı
#Hamas
#Hüseyin Ebu Kuveyk
#Ramallah
8 yıl önce