|

Batı Trakya rekora koştu

Yunanistan da yapılan erken genel seçimde bir rekora imza atan Batı Trakya Türkleri, 69 yıl aradan sonra ilk kez dört Türk milletvekilini Yunan parlamentosuna göndermeyi başardı. Bölgede sevinç hakim.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/09/2015 Salı
Güncelleme: 20:17 - 21/09/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Yunanistan'da Pazar günü yapılan erken genel seçimde, Batı Trakya Türkleri 69 yıl aradan sonra ilk kez Yunan parlamentosuna 4 Türk milletvekili göndermeyi başardı.



Gece boyunca devam eden seçim maratonu sabaha karşı büyük bir sürprizi de beraberinde getirdi. Yapılan seçimlerde Gümülcine bölgesinde Syriza Partisi'nden Mustafa Mustafa ile Ayhan Karayusuf, Potami Partisinden de Av. İlhan Ahmet, İskeçe bölgesinde de Hüseyin Zeybek, seçilerek Yunan parlamentosunda Türk azınlığı temsil etmeye hak kazandı. Batı Trakya'da 69 yıl aradan sonra 4 Türk milletvekilinin seçilmesi Müslüman Türk toplumu arasında sevinçle karşılandı.



'ZAMANIMIZ KALMADI'


Potami Partisi'nden seçilen Batı Trakya Müslüman Türk Milletvekili İlhan Ahmet, Yunan parlamentosunda azınlığının başta eğitim ve dini özgürlükler olmak üzere gasp edilen vatandaşlık haklarının iadesi için çalışacağını söyledi. Ahmet, “Azınlığın artık kaybedecek zamanı yok. Kurulacak koalisyon hükümeti azınlığın ekonomik durumunu güçlendirecek önlemleri mutlaka alacaktır” dedi





AVRUPA'YA ÖRNEK


Syriza Partisi'nin ikinci kez bir destan yazdığını ifade eden Türk Millevtekili Mustafa Mustafa, “Halkın Syriza'nın arkasında durması takdire şayan bir olay. Bundan sonra yapacağımz en önemli çalışma Yunanistan'ı borç batağından kurtarmak için mücadele etmek olacaktır” dedi.”Partimizin başarısı sadece Yunanistan'a değil, Avrupa halklarına da örnek oldu” diyen Mustafa, Bizi bunda sonra Angela Merkel'in ne yapacağı değil, ülkemiz ilgilendiriyor. ” diye konuştu.



AZINLIĞIN YANINDA


Syriza'dan seçilen 2. Türk Milletvekili Ayhan Karayusuf, Batı Trakya Müslüman Türk toplumunun tercihinin ikinci kez Syriza Partisi olduğunu söyledi. Türk toplumunun durumunu iyileştirmek için AB nimetlerinden daha çok faydalanması için çalışacağını söyleyen Karayusuf Türk azınlığın problemlerini mecliste dile getirmeye devam edeceğini belirtti.


#Syriza
#Ayhan Karayusuf
#batı trakya
#İlhan Ahmet
#Hüseyin Zeybek
#Türk milletvekili
#Batı Trakya Türkleri
9 yıl önce