|

Bebek katili Ermenistan

Ermenistan ordusu, Azerbaycan’da sivil yerleşim bölgelerine havan toplarıyla saldırıda düzenledi. Alhanlı köyünde Sahibe Guliyeva ile 2 yaşındaki torunu Zehra Guliyeva hayatını kaybetti. AzXeber Genel Yayın Yönetmeni Efseleddin Agalarov, katliama sessiz kalınmasını eleştirirken, “Dünyanın sanki gözleri kapanmış” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/07/2017 Cuma
Güncelleme: 08:06 - 7/07/2017 Cuma
Yeni Şafak
Bebek katili Ermenistan​
Bebek katili Ermenistan​

Ermenistan ordusunun, Azerbaycan’da sivil yerleşim bölgelerine havan toplarıyla düzenlediği saldırıda 2 yaşındaki Zehra Guliyeva hayatını kaybetti. Zehra bebek için Twitter’da #JusticeforZehra (Zehra için adalet) başlıklı kampanya başlatıldı. Sivillere karşı yapılan bu katliama dünya kamuoyu sessiz kaldı.

Zehra için adalet

Ermanistan’ın Azerbaycan’ın Karabağ ilçesine bağlı Alhanlı köyüne düzenlediği saldırı sonucu Sahibe Guliyeva ve 2 yaşındaki torunu Zehra Guliyeva hayatını kaybetti. Azerbaycan Savunma Bakanlığı Ermenistan’ın saldırılarına karşı karşılık verildiğini bildirirken saldırı sonrası #JusticeforZehra (Zehra için adalet) başlıklı kampanya düzenlendi.


Dünya sağır

Azerbaycan merkezli AzXeber Genel Yayın Yönetmeni Efseleddin Agalarov, dünya kamuoyunun bu olaya sessiz kaldığını belirterek, “Bu olaylar Birleşmiş Milletler ve Cenevre Konvansiyonu’nda kabul edilen uluslararası hukukun ayaklar altına alınmasıdır. Dünyanın sanki gözleri kapanmış, kulakları sağır olmuştur” ifadelerini kullandı.


#Ermenistan ordusu
#Azerbaycan
7 yıl önce