|

Belçika'da 2'inci PKK çadırı skandalı

Terör örgütü PKK’nın Brüksel’deki AB Konseyi binasının arkasında açtığı çadıra yeniden PKK’yı simgeleyen bez parçaları asıldı.

Yeni Şafak
05:00 - 20/03/2016 Pazar
Güncelleme: 16:42 - 3/11/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Belçika yönetimi, terör örgütü PKK'nın Brüksel'deki AB Konseyi binasının arkasında açtığı çadırı kaldırtmadı. Bunun yerine Belçika, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı AB-Türkiye Zirvesi sırasında sökülen terör örgütü PKK'yı simgeleyen bez parçaları ve pankartların dün yeniden asılmasına göz yumdu. İstanbul'daki terör eyleminin yaşandığı saatlerde, çadır üzerinde terör örgütüne ait bez parçalarının bulunduğu görüldü.



KABUL ETMEK MÜMKÜN DEĞİL


AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, konunun AB'yle doğrudan ilgisinin olmadığını belirterek, “Tamamen Belçika hükümetinin maalesef izin vermesi çerçevesinde gerçekleştirilmiş bir eylem. Böyle bir ortamda PKK terör örgütünün amblemleriyle böyle bir çadırın kurulmasına izin verilmesini üzüntüyle karşıladık ve kınadığımızı, bunun yanlış olduğunu da ifade ettik" ifadelerini kullandı. Bozkır, “Terörle mücadeleyi böyle etkin yürüten Avrupa ülkeleri varken, bunun Belçika'da önemsenmemesi, bir şekilde PKK'ya kucak açılmasını kabul etmek mümkün değildir" değerlendirmesini yaptı.


#pkk çadırı
#Belçika yönetimi
#Volkan Bozkır
8 yıl önce