|

Benn: Gazze'deki kuşatma sona ermeli

Aynur Ekiz
00:00 - 10/02/2011 Perşembe
Güncelleme: 16:41 - 10/02/2011 Perşembe
Yeni Şafak
Benn: Gazze'deki kuşatma sona ermeli
Benn: Gazze'deki kuşatma sona ermeli

İsrail'in ünlü gazetelerinden Haaretz Gazetesi Editörü Aluf Benn, Gazze'deki kuşatmanın sona ermesi gerektiğini söyledi.

Benn, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun kararsız bir siyasetçi olduğunu belirterek, savaş veya barış konusunda büyük riskler almaktan çekinen onun yerine dikkatli davranan bir politikacı olduğunu dile getirdi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu için ise Benn, İsrail ve ABD tarafında duran bir Türkiye'nin aksine bölgesel ve küresel güç olmaya çalışan bir Türkiye oluşturmaya çalışan iyi bir diplomat gibi çalıştığını söyledi.

Benn, Mısır'da yaşanan krizin İsrail ve Suriye arasındaki anlaşmazlığı çözebileceğine inandığını kaydetti.

İsrail'in önde gelen gazetelerinden Haaretz'ın editörü Aluf Benn, İsrail'in Gazze'deki kuşatmayı sona erdirmesi gerektiğinin altını çizdi.


NETANYAHU, CÜRRETKAR ADIMLAR ATMAKTAN KAÇINIYOR

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun bilgili bir politikacı olduğunu dile getiren Aluf Benn, Netanyahu'ya partisinde ve parti dışında meydan okuyacak kimsenin olmadığına da dikkat çekti. Benn, Netanyahu'nun kararsız bir siyasetçi olduğunun altını çizerek, Başbakan'ın cürretkar adımlar atmaktan kaçındığını söyledi. Benn, Netanyahu'nun barış veya savaş için büyük riskler almaktansa, dikkatli davranmayı tercih ettiğini söyledi.


İSRAİL, LİBERMAN'DAN İBARET DEĞİL

İsrail'in Liberman'dan ibaret olmadığını kaydeden Benn, Liberman'ın İsrail'deki sağ kanadın lideri olmak için çabaladığını dile getirdi. Benn, Liberman'ın sert söylemlerle ve anti-Arap yasalarıyla sağ kanattan destek almaya çalıştığını söyledi. Liberman'ın kötü bir dışişleri bakanı olduğunu belirten Benn, yabancı hükümetlere karşı sürekli tekrar ettiği hücumlardan dolayı ilişkilerin gelişmediğini kaydetti.


DAVUTOĞLU İYİ BİR DİPLOMAT GİBİ ÇALIŞIYOR

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun iyi bir diplomat gibi çalıştığını dile getiren Benn, Davutoğlu'nun sadece İsrail ve ABD tarafında bir Türkiye değil, bölgesel ve küresel bir güç olan bir Türkiye istediğine dikkat çekti.


İSRAİL HALKI TÜRKİYE'YE ÖFKELİ

İsrail halkının Türkiye'nin İsrail ile yaşadığı sorunlardan sonra Hamas tarafına geçtiğini düşündüğünü belirten Benn, İsrail halkının Türkiye'ye bu nedenle öfkeli olduğunu dile getirdi.


MISIR KRİZİ SURİYE-İSRAİL SORUNUNU ÇÖZER

Benn, Mısır'da yaşanan krizin Suriye ile İsrail arasındaki sorunu çözebileceğini kaydedetti. Lübnan'da yaşanan siyasi krizin ardından Hizbullah'ın yönetimi ele geçirmesini de değerlendiren Benn, Hizbullah'ın güçlenerek tıpkı Tel-Aviv'i vurabileceği gibi Şam'a da roketlerini gönderebileceğini kaydetti. Benn, bu durumun Suriye ile İsrail arasındaki sorunu çözerek iki ülkeyi birbirine yaklaştıracağını iddia etti.

13 yıl önce