|

Berlin'de Merkel karşıtları yürüdü

Berlin’de Merkel’in sığınmacı politikasını eleştiren binlerce kişi Afd partisinin düzenlediği mitingde bir araya geldi. “Merkel'i durdurun”, “Almanya’yı kurtarın” sloganlarının atıldıgı gösterilerde 40 kişi gözaltına alındı.

Yeni Şafak
04:00 - 9/11/2015 Pazartesi
Güncelleme: 23:07 - 8/11/2015 Pazar
Yeni Şafak

Almanya'nın başkenti Berlin'de hükümetin sığınmacı politikasına tepki amacıyla göçmen karşıtı 'Almanya için Alternatif Partisi' (AfD) tarafından düzenlenen yürüyüşe 5 bin kişi katıldı.'İltica için sınırlara ihtiyaç var- Merkel'e kırmızı kart' sloganıyla düzenlenen eylemde binlerce gösterici, 'Merkel yerine demokrasi', 'Merkel'i durdurun, Almanya'yı kurtarın', 'Merkel'in gitmesi lazım', 'Vatan haini' ve 'İslam, Almanya'ya ait değildir' yazılı pankartlar taşıdı. Mitingde konuşan AFD üyesi ve Avrupa Parlamentosu Milletvekili Beatrix von Storch Biz Merkel'in sebep olduğu sığınmacı kaosuna karşı gösteri yapıyoruz” ifadelerini kullandı.



Bin 100 polis görev yaptı

Berlin Alexanderplatz Meydanı'ndan 'Unter den Linden Caddesi' güzergâhında ilerleyerek merkez tren istasyonu önündeki meydana ulaşan göstericilerin, Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) eylemlerindeki gibi 'Yalancı basın', 'Almanya'yı sevmeyen Almanya'dan gitsin', 'Biz halkız' ve 'Merkel'in gitmesi lazım' sloganları atması dikkati çekti. 800 kişilik bir grubun da karşıt gösteri düzenlediği bölgede bin 100 polis görev yaptı.



40 gözaltı

AfD'nin organize ettiği yürüyüşü oturma eylemiyle engellemek isteyen bazı göstericilere polis sert şekilde müdahalede bulundu.Güzergah boyunca iki grubu birbirinden ayırmaya çalışan polis, göstericilere karşı biber gazı ve cop kullandı. Olaylar sırasında bir polisin yaralandığı ve yaklaşık 40 göstericinin gözaltına alındığı öğrenildi. Almanya ocak ve ekim aylarıı arası çoğunluğu Suriyeli olmak üzere 758 bin mülteciyi kabul etti.


#berlin
#merkel
#protesto
8 yıl önce