|

Beyaz Saray'dan FETÖ açıklaması

Beyaz Saray, FETÖ elebaşı Gülen'in iadesine ilişkin "ABD Başkanı Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iade konusunu araştıracağını söyledi" açıklamasını yaptı.

Yeni Şafak
22:26 - 18/12/2018 mardi
Güncelleme: 00:16 - 19/12/2018 mercredi
Yeni Şafak
Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Huckabee Sanders
Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Huckabee Sanders

Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki telefon görüşmesinin detaylarını açıkladı.

FETÖ elebaşı Gülen'in iadesinin görüşmede gündeme geldiğinin altını çizen Beyaz Saray Basın Sözcüsü Sarah Sanders, "Başkan Trump, Sayın Erdoğan'a Gülen'in iade konusunu araştıracağını söyledi" ifadelerine yer verdi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu açıklamıştı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Başkanı Donald Trump'ın FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iadesi ile ilgili çalışıldığını söylediğini belirtmişti.

Türkiye 84 kişilik bir liste sundu
FETÖ ve elebaşına ilişkin FBI tarafından birçok eyalette yürütülen soruşturmada bu örgütün karanlık tarafının ve ABD yasalarını nasıl ihlal ettiklerinin fark edildiğini vurgulayan Çavuşoğlu, "
Bizim beklentimiz çok net. İkili anlaşmalarımız var, uluslararası hukuk ortada. Bu kişi ve bu örgüte üye diğerlerini, 84 isimden oluşan listeyi, Türkiye'ye iade talebiyle ABD'ye sunduk
" dedi.
#Beyaz Saray
#Donald Trump
#Recep Tayyip Erdoğan
il y a 5 ans