|

Biden'den 'Gülen' açıklaması

Başbakan Yıldırım'la görüşen ABD Başkan Yardımcısı Biden, "Gülen'in dosyaları incelenecek ve en kısa zamanda gereği yapılacak" dedi.

Yeni Şafak
22:35 - 21/07/2016 Perşembe
Güncelleme: 23:48 - 21/07/2016 Perşembe
AA

Başbakan Binali Yıldırım, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile görüştü.



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay, Biden'ın, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sırasında Başbakan Yıldırım'ı aradığını ve FETÖ'nün darbe girişiminden dolayı Türkiye'ye geçmiş olsun dileklerini ilettiğini bildirdi.



Aktay, Biden'ın, "Terörist başı Gülen'in ABD'den iadesi için Türkiye'den gelen hukuk dosyalarının, bazı dosyaların dikkatle inceleneceğini ve en kısa zamanda gereğinin yapılacağını" ifade ettiğini bildirdi.



Başbakan Yıldırım'ın 15 Temmuz günü girişilen terörist kalkışmanın elebaşı konumundaki Fetullah Gülen'in iadesi için gerekli başvuru evraklarının ABD'ye iletildiği, bir müttefik olarak ABD'den beklentilerinin Gülen'in Türkiye'ye iade edilmesi olduğunu vurguladı.



ABD Başkan Yardımcısı'nın da Gülen'in iadesi konusundaki beklentinin farkında olduğunu, bu hususta bağımsız ABD mahkemelerince karar verilmesi gerektiğini, her hal ve karda, konuya dair Türkiye ile birlikte çalışacaklarını ifade ettiği bildirildi.







#Başbakan Binali Yıldırım
#Joe Biden
#Fetullah Gülen
8 yıl önce