|

Biontech Afrika'da aşı üretim tesisi kuruyor

Afrika'da Binotech aşı üretim merkezi kuruluyor. Şirketin kurucularından Şahin, kıtada aşı üretim tesisinin mümkün olduğunu ve bunu hayata geçireceklerini bildirdi.

12:47 - 10/06/2021 Thursday
Güncelleme: 12:49 - 10/06/2021 Thursday
Diğer
Uğur Şahin.
Uğur Şahin.

Afrika'da Binotech aşı üretim merkezi kuruluyor. Profesör Uğur Şahin'in kurucu ortaklarından olduğu Alman biyoteknoloji firması BioNTech, Afrika kıtasında mRNA aşı üretim tesisleri inşa etmeyi planlıyor.

BioNTech, koronavirüsün haricindeki hastalıklarla da mücadele için uzun vadeli bir çabanın parçası olarak Afrika'ya açılmayı hedefliyor.

ÜRETİM KAPASİTESİ ARTIRILACAK

Financial Times'ın haberine göre, şirket, Avrupa Birliği'nin (AB) aşıların yüzde 99'undan fazlasını ithal eden Afrika'daki aşı üretim kapasitesini artırmaya yönelmesiyle harekete geçti.

Şahin, İngiltere'deki G7 Zirvesi öncesinde Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile görüntülü görüşmesinde Afrika'ya dair planlarını anlattı.

BioNTech, Afrika da aşı üretim tesisi kuracak #1

TEDAVİ ÜRETECEK

Şahin, "Teknoloji açısından Afrika'da aşı üretiminin mümkün olmaması için hiçbir neden yok. Bunu mümkün kılmalıyız." dedi.

Türk profesör, BioNTech'in Afrika'da yaklaşık 12 ay içinde "aşı dozlarını doldurmak için" bir ortak bulmasını ve eğitmesini hedeflediğini söyledi.

Uğur Şahin, ayrıca kıtada gelecekteki tüm tesislerin orta ve düşük gelirli ülkeler için kâr amacı gütmeyen oranlarda tedaviler üreteceğini ifade etti.



#biontech
#afirka
#aşı
3 years ago