|

Bir Zehran ölür binlercesi uyanır

Rus saldırısı sonucu şehit olan Suriyeli muhalif komutan Zehran Alluş için Fatih Camii’nde gıyabi cenaze namazı kılındı. Burada konuşan Mehti Davut, “Zalimler bir Zehran'ı öldürdüler içimizdeki binlerce Zehran'ı uyandırdılar" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/12/2015 Pazartesi
Güncelleme: 01:05 - 28/12/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Şam Doğu Guta'da Rus insansız hava aracı tarafından katledilen Suriyeli muhalif komutan Zehran Alluş için İstanbul'da gıyabi cenaze namazı kılındı. Suriye Dernekleri Platfortmu Fatih Camii'nde öğle namazını kıldıktan sonra, Alluş için gıyabi cenaze namazı kıldı.



CANLARINI SUNDULAR

İslam alemine başsağlığı dileyen Suriye Dernekleri Platformu Başkanı Dr. Mehti Davut, “Onlar Suriye'nin özgürlüğü için sahip oldukları en değerleri varlıklarını sundular ve canlarını da esirgemediler. Zalimler bir Zehran'ı öldürdüler içimizdeki binlerce Zehran'ı uyandırdılar. Artık herbir Suriyelinin içinde Bir Zehran var” şeklinde konuştu.



MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Davut açıklamasında “STK'lar olarak Esed rejimi ve işgalci Rusya'nın uluslararası mahkemede yargılanması için mücadelemizi sürdürüyoruz ve sürdüreceğiz. Biz insan hakları için mücadele eden tüm örgütlerin sivillerin ve mültecilerin desteklerini bekliyoruz. Biz, özgürlük yolunda adil meselemiz ve adil isteklerimiz için emin adımlarla mücadelemizi sürdüreceğiz. Allah ın izniyle zafer çok yakındadır. Zulüm daim değildir ve katillerde asla cezasız kalmayacaktır. O zalimlerin yargılandığı gün biz mazlumların sevinç çığlıkları olacaktır” ifadelerini kullandı.



ÜMMETİN ONURU

Özgürder de Rus saldırısı ile şehit olan komutan Zehran Alluş'u Saraçhane Parkı'nda andı. Eyleme katılan yüzlerce kişi, 'Şehit Zehran Yolun Yolumuz!', 'Suriye Halkı Yalnız Değildir!' şeklinde sloganlar attı. “Suriye direnişi ümmetin onuru oldu ve Suriye halkı özgür olana kadar Zehranlar sehid olmaya devam edecek” diyen Özgürder Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Suriye'de Rus işgalinin sürdüğünü ve uluslararası hukukun bu ülke tarafından ayaklar altına alındığını söyledi.


#Zehran Alluş
#Fatih Camii
#gıyabi cenaze namazı
8 yıl önce