|

BM konvoyuna saldırı: İtalyan Büyükelçi Attanasio öldürüldü

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde, BM konvoyuna düzenlenen saldırıda İtalyan Büyükelçi Luca Attanasio ile bir İtalyan askerin öldürüldü. Silahlı saldırganların Kongo, Ruanda ve Uganda arasında kalan Virunga dağlarında faaliyetlerde bulunduğu öğrenildi.

14:18 - 22/02/2021 Pazartesi
Güncelleme: 17:54 - 22/02/2021 Pazartesi
AA
 Luca Attanasio
Luca Attanasio

İtalya’nın Kongo Demokratik Cumhuriyeti Büyükelçisi Luca Attanasio’nun bulunduğu BM’nin Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde istikrar sağlama misyonu MONUSCO’nun konvoyuna Goma kentinde saldırı düzenlendi.

Avrupa Birliği (AB) diplomatlarının bulunduğu konvoya yönelik saldırıda İtalyan diplomat Attanasio’nun ve bir İtalyan askeri öldü.

Silahlı saldırganların Kongo, Ruanda ve Uganda arasında kalan Virunga dağlarında faaliyetlerde bulunduğu öğrenildi.

İtalya Cumhurbaşkanı'ndan açıklama

İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, ülkesinin Kongo Demokratik Cumhuriyeti Büyükelçisi Luca Attanasio ve koruması Vittorio Iacovacci’nin öldürülmesinin yasını tuttuklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Mattarella, Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio'ya gönderdiği taziye mesajında, "Birkaç saat önce Goma kenti yakınlarında uluslararası bir konvoya saldırarak, Büyükelçi Luca Attanasio ve jandarma Vittorio Iacovacci ile şoförlerini öldüren alçak saldırının haberini dehşetle öğrendim. İtalya Cumhuriyeti, Kongo Demokratik Cumhuriyeti’ndeki mesleki görevlerini ifa ederken yaşamını yitiren devlet hizmetkarları için yas tutuyor." ifadelerini kullandı.


#İtalyan Büyükelçi Luca Attanasio
#BM Konvoyu
#Demokratik Kongo Cumhuriyeti
#Saldırı
#Öldürüldü
3 yıl önce