BM Lübnan Geçici Barış Gücü'nün Şemaa'daki üssüne kaynağı belirsiz roket isabet etti

22:21, 02/04/2026, Perşembe
AA
BM Lübnan Geçici Barış Gücü'nün Şemaa'daki üssüne kaynağı belirsiz roket isabet etti
Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü

İtalya Savunma Bakanlığı, BM Lübnan Geçici Barış Gücü'nün Şemaa'daki üssüne roket isabet ettiğini bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, İtalyan askerlerinden yaralanan bulunmadığı Sadece altyapıda küçük hasarlar meydana geldiği bildirildi.

İtalya Savunma Bakanlığı, İtalyan askerlerinin de görev yaptığı Birleşmiş Milletler (BM) Lübnan Geçici Barış Gücü'nün (UNIFIL) Batı Bölge Karargahı olan Şemaa'daki üsse roket isabet ettiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada,
"Bugün öğleden sonra, kaynağı henüz belirlenemeyen bir roket, İtalyan birliğinin ve UNIFIL Batı Bölgesi Karargahı olan Şemaa üssüne isabet etti. İtalyan askerlerinden yaralanan bulunmuyor. Sadece altyapıda küçük hasarlar meydana geldiği bildirildi."
ifadesi yer aldı.

Açıklamada, Savunma Bakanı Guido Crosetto'nun, olay ve personelin durumu hakkında sürekli bilgi almak için İtalya Genelkurmay Başkanlığı, İtalya Müşterek Operasyonlar Komutanlığı (COVI) ve UNIFIL'deki İtalyan birliğinin komutanı ile temas halinde olduğu belirtildi.


İsrail'in Lübnan'a saldırıları

İsrail ordusundan 2 Mart'ta yapılan açıklamada, Lübnan'dan füze atıldığının tespit edilmesinin ardından ülkenin kuzeyinde sirenlerin devreye girdiği belirtilmişti.

Daha sonra Lübnan geneline hava saldırıları başlattığını duyuran ve başkent Beyrut'u hedef alan İsrail ordusu, havadan ve denizden yoğun saldırılar düzenlediği Lübnan'da kara işgalini genişletme kararı almıştı.

Lübnan hükümeti ülkede yerinden edilenlerin sayısının 1 milyon 162 bini geçtiğini açıklamıştı.


İran Devrim Muhafızları Amazon'un Bahreyn’deki bulut bilişim merkezini imha etti
Dünya
İran Devrim Muhafızları Amazon'un Bahreyn’deki bulut bilişim merkezini imha etti
Trump yeni saldırılarla tehdit etti: İran için anlaşma vakti geldi
Dünya
Trump yeni saldırılarla tehdit etti: İran için anlaşma vakti geldi
İran'dan 'köprü' misillemesi: ABD üslerinin yer aldığı ülkelerdeki kritik güzergahların listesi yayınlandı
Dünya
İran'dan 'köprü' misillemesi: ABD üslerinin yer aldığı ülkelerdeki kritik güzergahların listesi yayınlandı

Başlıklar :İtalyaLübnanRoket
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026