|

BM: Türkiye Dünya'ya örnek oldu

BM Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, "İnanıyorum ki Türkiye, mültecilerin sığınma ülkesi olarak örnek teşkil ediyor" dedi.

Yeni Şafak
09:55 - 17/01/2016 Pazar
Güncelleme: 07:58 - 17/01/2016 Pazar
Diğer

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, "İnanıyorum ki Türkiye, mültecilerin sığınma ülkesi olarak örnek teşkil ediyor. Bu aynı zamanda, Türkiye'nin tüm dünyaya, bu işin nasıl yapılacağına dair örnek gösterilen bir durum. Diğer ülkeler de bu şekilde olmalı" dedi.



Kampları ziyaret etti


Grandi, göreve gelmesinin ardından ilk yurt dışı ziyaretini gerçekleştirdiği Türkiye'den ayrılmadan önce İstanbul Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, 2 günlük ziyaret kapsamında Gaziantep ve İstanbul'da görüşmeler yaptığını anlattı.



Ziyaretleri kapsamında çok verimli toplantılar gerçekleştirdiğini anlatan Grandi, "Gaziantep'te Nizip 1 ve 2 mülteci kamplarını ziyaret ettim. Türkiye'nin 2,5 milyonu aşan mülteciye ev sahipliği yapıyor olmasından çok etkilendim. Özellikle güvenlik noktasında çok karmaşık bir durum olmasına rağmen sınırların hep açık olmasından etkilendim. Tabii ki sınırlar yönetiliyor ama şu an sınırlar açık. Bu şekilde de görmek istiyoruz." diye konuştu.



#Birleşmiş Milletler
#Filippo Grandi
8 yıl önce