|

BM'de uyuşturucuyla mücadele için özel oturum

Birleşmiş Milletler, küresel uyuşturucu politikasını belirlemek için bugün özel oturum düzenleyecek. Oturuma yüzlerce hükümet yetkilisi, sivil toplum örgütü temsilcileri ve akademisyenler katılacak.

Yeni Şafak
10:53 - 19/04/2016 Tuesday
Güncelleme: 08:02 - 19/04/2016 Tuesday
AA

Uyuşturucu kullanımı ve ticaretinin suç sayılması, cezalandırılması ve uyuşturucunun toplum ve insan sağlığına etkisi gibi konuların ele alınacağı oturum 3 gün sürecek. Merkezi New York'ta bulunan ve geçen hafta binden fazla kişinin imzasıyla BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'a açık mektup gönderen Uyuşturucu Politikası İttifakı Yöneticisi Ethan Nadelmann, oturumu kayda değer bir gelişme olarak nitelendirdi.



Küresel uyuşturucu politikasının bu kadar gecikmesinden üzüntü duyduğunu dile getiren Nadelmann, ekilen her tohumun gelecek yıllarda olgunlaşıp çiçek açacağını söyledi.



BM Genel Sekreteri Ban, ay başında Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Uyuşturucuyla Mücadele Konferansında yaptığı konuşmada özel oturumun birçok seçeneğin değerlendirilmesi için fırsat olduğunu ifade etmişti.



Ban, küresel uyuşturucu sorununun yol açtığı zorluklarla sadece kalkınma, güvenlik, yönetim, toplum sağlığı ve insan hakları merkezli yaklaşımlar yoluyla etkili bir şekilde mücadele edilebileceğini kaydetmişti.



Uyuşturucu sorunuyla ilgili BM özel oturumu en son 1998'de toplanmıştı.



#BM
#Küresel uyuşturucu politikası
#özel oturum
8 years ago