|

BMGK’da gündem Tahran zirvesi

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) bugün İdlib gündemiyle toplanıyor. Rusya’nın talebi üzerine yapılacak toplantıda; İdlib’deki gelişmeler görüşülecek. Toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Putin ve Ruhani ile Tahran’da yaptığı zirvenin sonuçları da ele alınacak.

Haber Merkezi
04:00 - 11/09/2018 Salı
Güncelleme: 03:30 - 11/09/2018 Salı
Yeni Şafak
 fırtına obüsü ve tank yüklü tırlar ile zırhlı personel taşıyıcılar Hatay’a ulaştı.
fırtına obüsü ve tank yüklü tırlar ile zırhlı personel taşıyıcılar Hatay’a ulaştı.

Öte yandan BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Türk, Rus ve İranlı diplomatlarla Suriye için Anayasa Komitesi'nin kurulması amacıyla Cenevre'de buluşacak. Mistura, cuma günü ise Mısır, Fransa, Almanya, Ürdün, Suudi Arabistan, İngiltere ve ABD temsilcileriyle görüşecek. Soçi'de 30 Ocak 2018'de düzenlenen Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'nde bir Anayasa Komitesi kurulması kararı alınmasının ardından yaşanan süreçte kritik aşamaya gelindi. Mistura, Astana sürecinin garantör ülkeleri Türkiye, Rusya ve İran, cuma günü de "küçük grup" olarak adlandırdığı Mısır, Fransa, Almanya, Ürdün, Suudi Arabistan, İngiltere ve ABD temsilcileriyle görüşmeler yapacak.

  • Sınıra sevkiyat sürüyor
  • Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından birliklere takviye amacıyla gönderilen fırtına obüsü ve tank yüklü tırlar ile zırhlı personel taşıyıcılar Hatay’a ulaştı.
#BMGK
#Tahran
#İdlib
6 yıl önce