|

Bozdağ Kati Piri'yi içeri almadı

Adalet Bakanı Bozdağ'ın Avrupa'dan gecikmeli Türkiye ziyareti için gelecek heyetten, Türkiye hakkında tarafgir raporlar yazarak algı oluşturan AP Türkiye raportörü Piri'nin çıkarılmasını istediği ortaya çıktı. Piri, Türkiye'ye kadar geldi ancak Bakan Bozdağ Adalet Bakanlığı'ndan içeri girmesine izin vermedi.

Yeni Şafak
04:00 - 11/11/2016 Cuma
Güncelleme: 11:41 - 11/11/2016 Cuma
Yeni Şafak

Darbe girişimine net tavır alamayan Avrupa Parlamentosu'ndan Türkiye'ye üst düzey ilk ziyaret 39 gün sonra gerçekleşmiş, Türkiye Raportörü Kati Piri ve Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Elmar Brok bir heyet ile Ankara'ya gelmişti.



24 Ağustos'ta AP Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Elmar Brok başkanlığındaki bir heyet Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan da randevu istedi.



"Piri raporlarını teröristlere göre hazırlıyor"


Ziyaret öncesi heyeti inceleyen Bozdağ'ın, “Piri, Türkiye'ye gelerek görüşmeler yapıyor; ancak raporlarını terör örgütlerinin önerileri doğrultusunda hazırlıyor" diyerek Piri'nin heyetten çıkartılmasını istedi.



Bakan Bozdağ'ın vetosu ile AP heyetinden Piri çıkarıldı. Elmar Brok başkanlığındaki Dış İlişkiler Komisyonu Üyeleri, Adalet Bakanlığı'na Piri'siz giderek, 40 dakika Bakan Bozdağ'la gelişmeleri değerlendirdi.












#Kati Piri
#Elmar Brok
7 yıl önce